-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



torsdag 28. januar 2010

Glimt fra kjøkkenet

Kjøkkenet vårt er verken nytt eller moderne, men jeg koser meg på kjøkkenet hver dag likevel. Kjøkkenet er husets hjerte, sies det, og jeg kan ikke være mer enig. Her lager vi mat, selvfølgelig, (ja, vi gjør ikke det i stuen, selv om barna har prøvd noen ganger...) syr, gjør lekser, tegner, perler, drikker te og prater og ler inn i de sene nattetimer.


Her er matvesken til storesøster som hun ikke trengte å ta med på skolen i dag fordi klassen skulle ha mat & helse. På menyen stod det ostehorn. Lysholderene er fra min aller beste favoritt, Rice.


Mens vi venter på maten er det greit å ha et puslespill tilgjengelig.


Denne stolputen kjøpte jeg på Fretex, og tror kanskje den er fra Ikea. Den gikk litt opp i sømmene på rundgang i vaskemaskinen, men det var ingen sak å få fikset det. Den frisker i alle fall opp de mørke stolene vi har på kjøkkenet.


Favorittkokebok (for meg som er amatør på kjøkkenet). Glassbrikkene er også fra Fretex og er prikk lik brikkene min søster og jeg pleide å få rødbrusen vår servert på hos tante og onkel.


Brett med eggeglass som mine foreldre fikk fra Tyskland på 60-tallet.


Favoritt-te! Helt vanlig engelsk te og Redbush te. Krukkene er fra Ikea, men for å sprite de opp litt så fotokopierte jeg emballasjen, klippet ut og limte på krukkene med decoupagelakk.


Kosekroken. Skulle gjerne ha satt meg ned...


Så kom solen ut og en liten kjøttmeis har funnet frem til meisebollen som min venninne har laget.


I mens hever rundstykkedeigen seg og gjør seg klar til to småjenter som er på vei hjem fra skolen.

Ha en kjempefin dag der ute!

Klem fra Sølvi

tirsdag 26. januar 2010

Syslerier og vinteridyll



Vi går på skøyter hver dag nå for tiden!! Til stor glede for både små og store har min flinke mann med hjelp fra gode naboer laget skøytebaner på isen. Her skøyter og aker vi, og i helgen koste vi oss med bålbrenning og grilling av pølser og marshmallows (eller 'marshma-yellows' i følge lillebror) sammen med våre gode og kjæreste venner.

På ettermiddagene kan vi følge med barna fra kjøkkenvinduet midt i middagsforberedelser og tekos med venner :-)

(Planten på bildet får nok vann, altså. Den er bare ikke så happy for tiden...)

Storesøster tegner og tegner og hver kveld blir jeg presentert med en liten hilsen når vi sier 'god natt'. Er jeg ikke heldig?

Om kvelden er det godt å sette seg i godstolen med litt kveldssyslerier, som for eksempel denne puten jeg har holdt på med siden i høst. Med litt avbrudd i forbindelse med julen og sånt...

Jeg må si at jeg er full av beundring for de som driver og hekler store lappetepper, for dette tar TID. Det var jo et teppe jeg hadde tenkt jeg også, men bare etter noen ruter ble lappeteppedrømmen knust. Det tar altfor lang tid, selv for meg.

Så ville jeg så gjerne vise frem disse to hyllene som jeg kjøpte på loppemarked i høst. De har nå blitt hvite og henger på kjøkkenet. Den nederste hyllen har fått kroker fra Clas Ohlson. Den øverste hyllen skulle nok ha hatt et strøk maling til, men så var det dette med tålmodighet da...

Så til slutt ville jeg vise frem noen produkter fra Clothkits som jeg har helt dilla på. På tur til England i høst var jeg så heldig å få bestille disse 'kit'ene fra super-hjelpsomme Kay som driver foretaket Clothkits. De spesialiserer seg på ferdigtrykte mønster på stoff, slik at det bare er å klippe opp og sy i vei. Helt ideelt for sånne som meg som liker veldig godt å sy men som ikke er så veldig flink til det. I pakken får man alt man trenger til syingen som f.eks. tråd, bånd, vatt osv.
Når jeg sier 'super-hjelpsom' så var det fordi det var noen helt spesielle ting jeg var på jakt etter og som Kay fant til meg, og fordi at på tross av poststreik så fikk Kay levert pakken til meg hos min venninne innen to dager med 'special delivery'. Snakk om fantastisk service!

Det som er litt ekstra gøy er bildene og mønstrene til en av mine favorittdesignere, Jane Foster, nå er å finne på mange av Clothkits sine produkter. Jeg fallt for dette søte penalhus og veske kit'et med Jane Foster blomster og fugler.




Her er stoff til kjole til Kiki dukken. Kjempesøt!




Kiki dukken som storesøster fikk til jul. Snart skal vi sy den sammen.


Jeg har fortsatt ikke lært meg å sette inn en link til andre blogger (tips mottas med stor takk!!), men Clothkits sin nettadresse er clothkits.co.uk og Jane Foster sin blogg finner du i blogglista mi til venstre.


God fornøyelse!

Klem fra Sølvi

tirsdag 12. januar 2010

Hjerter i interiøret

For noen år siden hadde jeg hjertedilla. Hjerter i interiøret. Selv om det har dabbet av litt nå, synest jeg fortsatt at hjerter, og det de symboliserer, passer så fint inn i alle rom. Her er et lite eksempel på hjertene mine.

Dette kort- eller bildestativet kjøpte jeg på Kid Interiør i høst på handletur med min venninne.
Jeg elsker sånne handleturer! Det skjer ikke så ofte, men når det skjer har vi det kjempegøy! Interiørbutikker er obligatorisk... og kafebesøk. Vi bruker vel egentlig mer tid på kafebesøket.

Stativet er så dekorativ i seg selv at det ikke er nødvendig med bilder eller kort i det. Jeg så et lignende stativ i den siste utgaven av Dromhem & tradgård.


Dette hjertet har jeg pyntet med perler fra storesøster i huset.

Litt julepynt som har fått blitt hengende...


En gammel ramme fra garasjen til mamma og pappa. Bildet er fra bryllupsdagen til mine foreldre.


Tovet bilde fra et juleverksted jeg var så heldig å få være med på i en kirke i England for noen år siden. Mitt første toveprosjekt og selv på et uklart bilde fra to meters avtand er ullen fortsatt synlig. Det skal den ikke være, visstnok. Men fargene er jo fine, synest jeg...

Knaggen er fra Pentik.

 Vinduskarmen på kjøkkenet.
 
Det er jo mulig at jeg må bytte ut noen av hjertene nå når jula er over, men forløpig liker jeg det slik det er nå :-)

Hjertelig hilsen

Sølvi
Related Posts with Thumbnails