-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



fredag 24. februar 2012

Vinterferie-syslerier





Da er vi på vei inn i en etterlengtet (!) vinterferie.

Lillesøster har endelig lært å strikke - ikke av meg (vi prøvde noen ganger, men tålmodigheten sprakk...) men av en lærer og en venninne. Se hvilken herlig farge hun har valgt da! Det skal bli et sitteunderlag.

Jeg har vært å snopet litt fargerikt stoff fra Stoff&Stil og fra denne herlige nyåpnede butikken. Det er retrostoffene på det midterste bildet. Kjøpte også ny voksduk til kjøkkenbordet.

Har heklet et trekk til et syltetøysglass. Tenkte det skulle være litt sånn Susan Liebe-inspirert, men det ser vel heller ut som en slags duskelue ;-)

Det nederste prikke-stoffet er et fleece-stoff som jeg tenkte å sy pannebånd av. Sydde noen sånne i julegaver, men ikke til mine egne barn og så lovte jeg å sy til dem også etter jul.

Da håper jeg at jeg får ånden over meg denne ferien og at symaskinen får trimmet seg litt.
Ellers skal vi ha hjemme-ferie denne gangen. Lillesøster skal til kjeveortoped og til øyelege, og ikke visste jeg at det var vinterferie da jeg bestillte timene en gang før jul. Ja ja, herlig å ta det med ro hjemme også. Vi håper på noen dagsturer på fjellet, en tur på biblioteket, og ellers litt rundt omkring.

Ha fine dager alle sammen :-)

onsdag 22. februar 2012

Figgjo-utfordring






Frk Eplegrøt har en utfordring på bloggen sin som jeg ikke kunne motstå: Vis meg din FIGGJO favoritt! Og her er mine favoritter: ('Tor Viking' syltetøy-krukke, 'Saga' frokostasjett og lite fat, 'Lotte' stor skål med lokk, og middagstallerkener av nyere design (tror jeg)).

Koppen på det siste bildet er min nyervervede Figgjo-gjenstand men jeg vet ikke hva mønsteret heter. Jeg vet heller ikke navnet på eggeglassene. Er det noen av dere som vet? Alt er forøvrig kjøpt på Fretex eller loppemarked.

Ifølge Wikipedia gikk Figgjo og Stavangerflint sammen i 1968, så da kan jeg jo også nevne at min absolutt favoritt er dette serviset fra Stavangerflint som jeg er begynt å samle på.

Kikk innom Frk Eplegrøts lille hus for å se flere Figgjo-favoritter :-)

Ha en fin-fin dag alle sammen :-)

(PS - Hva skjer med 'Blogger' for tiden? Ny måte å lage innlegg på, ny bildeopplasting, ny forhåndsvisning og små bilder? Har noen av dere opplevd dette de siste dagene?)

mandag 20. februar 2012

Bomber i taket




Lillebror lurte på hvorfor vi skulle henge opp bomber i taket.... Jeg skjønner likheten, men 'bombene' er faktisk lamper fra Rie Elise Larsen kjøpt på den forholdsvis nye og herlige butikken Røst på Bryggen her i Bergen. Og ser dere, vi har fått opp lister rundt vinduene, selv om de ikke kan males før om veldig lenge (mer om dette senere).

Lillebror fant jordbær på Coop, jeg var veldig skeptisk, men de smakte litt ok.
Nytt krumkakejern i morsdagsgave.
Og storesøs tar bilde i speilet i skikkelig bloggestil. Jepp, hun har oppdaget motebloggerne ;-)

Ha en fin dag videre! Vi skal avgårde for å stå på skøyter med en gjeng 2. klassinger i kveld :-)

fredag 17. februar 2012

Melkekartong


Liker dere de nye melkekartongene fra Tine? Jeg synest bildene på disse er så fine.
Med kyr, bønder, barn og nydelig vestlandslandskap.
Så fine at jeg tok å klippet ut noen av bildene og teipet på veggen over vasken på kjøkkenet.
Billig pynt ;-)

Ønsker alle mine fine lesere en riktig fin helg, og god vinterferie for dere som har det.
Her har vi en uke igjen... :-)

onsdag 15. februar 2012

Suppe-onsdag


Det ble vedtatt hos oss at siden onsdagene er litt travle, med aktiviteter på ettermiddag/kveld, så kan middagen på onsdagene godt være litt enkel. Dermed ble suppe-onsdagen født.

Foreløpig blir det suppepose-varianten, men håper at jeg kan finne enkle suppe-oppskrifter jeg kan lage fra bunnen av etterhvert. I dag ble det Toro's Bergenske fiskesuppe, tilsatt to bokser oppkuttede fiskeboller.

Og så tipset Anne om grove horn med ost og skinke i innlegget sitt i dag,
så da ble det tilbehør til suppen denne gang.

Ha en riktig fin kveld videre :-)

tirsdag 14. februar 2012

Rødt






Røde detaljer på Valentinsdagen :-)

Her hos oss feirer vi Valentinsdagen.
Mannen har vokst opp med denne tradisjonen, og det synest jeg er veldig fint ;-) Vi lager vår tradisjonelle valentins-middag, spaghetti carbonara, som ungene også liker veldig godt. Men så blir det 'bråstopp' i romantikken, da vi skal på temakveld på skolen i kveld. Ja ja. Men et glass vin skal vi i alle fall ta oss tid til før kvelden er omme.

Kos dere i kveld :-)

fredag 10. februar 2012

Figgjo




Jeg fant en Saga frokostasjett fra Figgjo på Fretex her en dag. Til 29 kr, med et lite hakk i siden. Den passer fint til Taika krusene våre fra Iittala, men jeg kommer nok til å lete etter koppen som egentlig hører til likevel.

Synest det var noe kjent med dette mønsteret, og fant det lille fatet på det nederste bildet i et skap på vaskerommet. Husker at jeg kjøpte det på 'car boot sale' i England for mange år siden, før jeg egentlig ble så interessert i gamle serviser. Likte bare veldig godt mønsteret. Det blir helt perfekt til teposer.

Ha en fin helg!

onsdag 8. februar 2012

Hverdagsbilder - 100% ustylet og uredigert







Jeg tenkte jeg skulle utfordre meg selv litt. Ved å legge ut noen bilder knipset i vildens sky i dag morges. Jeg verken styler (noe særlig) eller redigerer bildene mine til vanlig, men jeg prøver å rydde i alle fall, og så prøver jeg å få til bilder som kan være fine å se på. Ofte så tar jeg et bilde, så ser jeg kjapt på det på displayen på kameraet for å se om det ble ok, men ofte tar jeg bildet på nytt når jeg oppdager at noe som ikke skulle være med kom med likevel, som en kabel, rot, smuler på gulvet etc. Det er ikke alltid man ser dette med 'vanlige øyne' men på bilder blir små detaljer så synlige.

Prøver samtidig å øve meg litt på at selv om jeg ikke får ryddet og vasket så ofte, så har vi det kanskje ikke så værst likevel? Hva synest du? Må du ha det helt strøkent rundt deg for å få den 'gode' følelsen?

Ønsker dere alle en kjempefin 'lillelørdag' :-)

mandag 6. februar 2012

Ingen protest!



Mormor er best, ingen protest!
Vi har laget bursdagskort og mer til mormor (mamma) som har bursdag i morgen. Nå iler vi av gårde til postkontoret og så håper vi at posten rekker frem i tide ;-)

Jeg husker en gang at mamma hadde bursdag på morsdagen, og da var det ekstra stor feiring. Men i år blir det to forsendelser. Kjekt å gjøre stas på de som virkelig fortjener det.

Ha en fin mandag :-)

PS - Jeg brukte Mettes konvoluttips fra innlegget hennes i dag. Rev opp en gammel konvolutt og brukte den som mal, og så tegnet jeg over på en Ikea-pose og klippet ut. Takk, Mette :-)

fredag 3. februar 2012

Grønn Billy


På kontoret vårt har vi en vegg med Billy-hyller fra Ikea. Tror fargen er bjørkefiner. Kjøpte den for veldig mange år siden.
Jeg leste et sted at Ikea har solgt over 50 millioner Billyer siden lanseringen for 32 år siden. Da er det sikkert stor sjans for at du også har en Billy hjemme hos deg?
Nå har Ikea lansert en grønn og en gul versjon av hyllen, og jeg har så veldig lyst på en grønn en.... Er den ikke fin??

Bildet lånt herfra.

Ønsker dere en fin-fin helg, og KEEP EACHOTHER WARM :-)

onsdag 1. februar 2012

Ny seng av kommoder



Lillesøster hadde stort behov for mer oppbevaringsplass på rommet sitt, så pappa'n har bygget en seng til henne oppå tre Malm-kommoder fra Ikea. Det ble akkurat plass til to kommoder med tre skuffer i, og en liten kommode/nattbord med to skuffer i mellom veggene. Nå har hun plass til både klær og leker i skuffene. House Doctor-esken i midten er kjøpt hos Nettpynt.


Den gamle Bekvam-trappestigen har blitt grønn også (men det er ikke det grønnmalings-prosjektet jeg skulle begynne på i forrige uke - reise og forkjølelse satte en midlertidig stopper for det).


Og her er inspirasjonen til sengen, en reportasjen i BoligLIV fra 2010. Den samme reportasjen inspirerte meg til å bruke glansbilder da jeg skulle pusse opp det gamle syskrinet som jeg fant på Fretex en gang.


Ha en fin kveld videre :-)
Related Posts with Thumbnails