-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



fredag 28. september 2012

Endelig! Hekleprosjektet er ferdig!



Teppet av restegarn er ferdig!! Jeg begynte å hekle på det i juni, mest for å ha noe i hendene mens fotball-EM pågikk. Og litt for å kvitte meg med det store restelageret av bomullsgarn jeg hadde liggende. 


Jeg trodde det kom til å bli dønn kjedelig å hekle bare striper, men fargene gjorde det GØY å hekle faktisk. Har vel heklet noen rader hver kveld mesteparten av sommeren. Kanten rundt består av to omganger med fastmasker - fantastisk måte å slippe unna festing av endetråder på, som nå ligger inni kanten.


Når jeg holdt på med disse helt tilfeldige fargekombinasjonene, fikk jeg lyst til å hekle/sy/strikke andre ting i disse fargene....


Jeg har brukt sengen på storesøs sitt rom som modell for teppet. Syns det passet fint inn hos henne, så kanskje det skal få bo der?

Ha en kjempefin fredagskveld der ute! Klem fra meg :-)

PS - Hun ble KJEMPEGLAD!!

fredag 21. september 2012

Hjemmelaget notatbok til oppskrifter



I fjor ønsket min kjære søster seg litt forskjellige småtterier til jul som i utgangspunktet går an å lage selv. 
Hun ønsket seg en notatbok til oppskrifter, og her ser dere hva jeg laget. Ideen er hentet fra dette innlegget hos flinke og kreative Randi. Boken (som kalles 'emneblokk') er fra Clas Ohlson, og jeg brukte stoff fra Stoff&Stil (lilla blomster) og fra loppis. Heklebrikkene var noen prøvelapper jeg lagde for lenge siden.


På skillearkene skrev jeg 'kjøtt', 'fisk', 'søtt' og 'div'. Og så kunne hun bytte de ut dersom de ikke passet.


Kanskje dette kan være en ide også for deg, om du liker å pusle på nå som høstmørket nærmer seg? 

Søsteren min ønsket også et strikkepinne-etui, og det kan du se i dette innlegget. 

Sminkepungen som jeg også ga henne kjøpte jeg hos Ida Victoria.


Nå er det straks helg! Kose dere alle sammen! Klem fra meg :-)

torsdag 20. september 2012

Alt skjer i London





Det var skikkelig deilig å komme seg vekk fra pøsende vestlandsregn... Jeg har tilbrakt de siste seks dagene i London og Surrey/Kent, med strålende solskinn! I helgen møtte jeg fire venninner for å feire bursdagene våre. På lørdag spiste vi lunch på The Swan at The Globe, middag på Wahaca på Southbank, og fordi vi ikke ble helt ferdig med å skravle, møttes vi igjen på La Tasca neste dag. Innimellom mat og vin fikk vi med oss litt av London Design Festival og Edvard Munch utstillingen på Tate Modern.

London Design Festival avsluttes på søndag, og skal du til London i helgen har du fortsatt tid til å være med. 
Trykk på linken for å se programmet.
Munch-utstillingen holder på til midten av oktober.
Wahaca Mexican market eating holder til på Southbank i 18 mnd før de flytter de åtte båtcontainerene (!) som restauranten består av til et annet sted. 

Ønsker dere alle en fin torsdagskveld. Klem fra meg :-)

onsdag 12. september 2012

You will always look lovely


Jeg har blitt litt småhekta på Pinterest i det siste. I går kveld fant jeg et trykk der inne med et sitat fra Roald Dahls 'The Twits'. "...if you have good thoughts they will shine out of your face like sunbeams and you will always look lovely." 

Er ikke det fint, og ikke minst bra sagt?


Jeg måtte bare skynde meg å skrive sitatet på tavla vår.


Og så måtte jeg hente fram boka igjen - å, som vi lo da jentene mine og jeg leste denne sammen! Latterkrampe!! Tror det må være en av favorittbøkene våre. Nå skal jeg jammen lese den til lillebror også - gler meg allerede for jeg vet at det er nøyaktig hans humor.


Ha en herlig dag videre! Klemmer fra meg :-)

søndag 9. september 2012

Pysjbukse og putetrekk av gammelt dynetrekk



For en god stund siden, tror faktisk det var tidlig i fjor, vant jeg boken "Barnetøj du selv kan sy 5-12 år" på den fine bloggen til Marianne. Jeg hadde faktisk hørt om denne boken, og hadde googlet den et par ganger for å se om den var å få tak i noen steder. Den ble utgitt på slutten av 70-tallet tror jeg, så det var vel ikke så rart at den var vanskelig å få kloa i. 


Derfor ble jeg utrolig glad da jeg vant den, men tror dere at jeg har sydd noe fra boken siden? Nope.... MEN, denne uken fikk jeg ånden over meg og fikk prøve ut mønsterarkene. Med litt knoting til å begynne med (har aldri tegnet av mønster før!) fikk jeg det til, og resultatet ser dere her.


Pysjbuksen har jeg sydd av et gammelt og mykt dynetrekk fra loppis, og mens jeg hadde ånden over meg fikk jeg sydd et putetrekk også. Vi har nemlig noen puter fra England som har litt uvanlige mål og som derfor er vanskelig å finne trekk til.


Da spørs det om jeg tør å prøve meg på å sy overdelen også... Watch this space!

Ha en riktig fin søndagskveld! Klem fra meg :-)

fredag 7. september 2012

Lykken er




to Staffordshire kopper fra Fretex, nyplukkede plommer fra en venninnes hage, og et hekleprosjekt som nesten er i mål. Vi har vært uten internett og TV i ganske mange dager, så nå nyter jeg en time foran dataen med nytrukket kaffe i mine søte retro-kopper funnet på Fretex til 19 kr stk. Uten data har jeg hatt noen dagers ufrivillig fri fra jobben, og brukte litt av fritiden min til å sy (bilder kommer) og om kveldene har hekleteppet av restegarn blitt større og større.

Ha en fin-fin fredagskveld! Klem fra meg :-)

lørdag 1. september 2012

Åpne hyller






Det er en ting som jeg aldri kommer til å angre på når vi bygget det nye kjøkkenet, og det er de åpne hyllene.
Jeg liker å ha det vi bruker aller mest så lett tilgjengelig. (Vel, de gamle mel- og krydderkrukkene til venstre på den øverste hyllen er bare til pynt. De kan du lese mer om her, om du vil.) Det er litt mer jobb å holde alt rent, men jeg ofrer meg gjerne for å nyte den stemningen de gir, liksom litt kafe-aktig, og så liker jeg å se på de tingene som gir meg god-følelse.

Nå er det te, interiørbøker, og sofakos her. Ha en riktig fin lørdagskveld. Klem fra meg :-)
Related Posts with Thumbnails