-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



fredag 22. februar 2013

Et fint morgenøyeblikk


Slik ser min morgen ut: Står opp ca klokken sju, (selv om jeg alltid sier til meg selv at snart, veldig snart, skal jeg begynne å stå opp en halvtime før slik at vi slipper å stresse slik om morgenen...)  Mens ungene spiser frokost pakker jeg lunchposene til ungene mens mannen fyker rundt og leter etter tingene sine. Klokken åtte går vi til skolen, og etter at jeg har levert går jeg en tur (ca fire-fem ganger i året får jeg det for meg å jogge - har du sett!) før jeg kommer hjem og lager til frokost. 

Nå skulle det sikkert ha vært turen som var mitt fineste morgenøyeblikk, men jeg må nok ærlig innrømme at frokost, kaffe og avis og levende lys (ja, har alltid levende lys i vinterhalvåret) topper den ;




Denne uken er det AllBran med hjemmelaget Biola (skummet kulturmelk med bær i blenderen) som gjelder og siden jeg skulle lage blogginnlegg spanderte jeg på meg et egg også.

Og viss dere syns det er noe som mangler på bildet, så kan jeg fortelle at en stor kopp kaffe nytes fem minutter etter inne på kontoret mitt. 

Jeg føler meg heldig som kan jobbe hjemmefra. Fordelene er mange, både for familien og for meg, men der er også mange baksider. En av dem er at det er ganske ensomt å sitte her alene. Jeg er en sosial person, må vite! Så fra tid til annen stikker jeg innom stillingsannonsene for å se om der er noe for meg der ute, og ellers kan jeg drømme meg bort til den lille, koselige kafeen som jeg skal drive i en liten landsby i Italia et sted... hi hi, det er lov å drømme, sant?

Med dette innlegget melder jeg meg på NIBs ekstrautfordring "Ditt fineste morgenøyeblikk".

Ha en riktig fin helg! Nå er det vinterferie på oss, juhu!!
Klem fra Sølvi

mandag 18. februar 2013

Heklet brikke og ny inspirasjonskilde


Av og til kommer man over nye blogger som gjør at man bare MÅ frem med malerkosten, strikkepinnene, saks og lim, eller som i dette tilfelle, heklekroken. Og ByHaafner er en slik blogg.

Denne brikken fant jeg her inne, og jeg visste med en gang at jeg kom til å bli hakket lykkeligere dersom jeg kunne få heklet meg en slik. Heldigvis fikk jeg mønsteret tilsendt, og i går ble brikken til.




Her ser dere originalen. Er det rart at jeg falt for den?

Ha en koselig mandag, og en fin uke videre. Klem fra Sølvi :-)

fredag 15. februar 2013

På kontoret


skjer det stadig noe. Roterommet er vel et mer passende navn på dette rommet. Ja, for her rotes det. Aviser, blader, regninger, tegninger, you name it, det flyter over med papirer og ting og tang. Prøver å rydde, lage nye systemer, stabler, organiserer, prøver å kaste. Hmmm, ikke lett for en samler som meg.


Sånn, nå ble i alle fall sofaen ryddig igjen. Det er så deilig å sitte her inne å lese. 


Oppbevaringsløsninger: esker, krydderhyller, skuffer,


hyller, skap, gamle kofferter, magasinholdere, knagger, arkivskuffer. 
(Oops, her tyter det ut av stoffer i sysskapet - må se å få ryddet litt der inne også).


En liten og en stor fornyelse gjør susen i hverdagen. Ny-gammelt skrivebord fra boden og ny knott fra Aspegren/RetroVilla.

Her hos oss har vi hat en febersyk gutt hele denne uken. Han orker ingenting av mat, ikke engang muffins og is! Nå skal det bli godt med helg, kjenner jeg. Ha en kjempefin helg alle dere fine!

Klem fra Sølvi :-)

fredag 8. februar 2013

Kontraster i stuen


Med bilder av en vegg i stua melder jeg meg på NIBs februarutfordring 'Tid for kontraster'.
Jeg vet ikke om jeg har 'løst oppgaven' her, men prøver meg likevel.

Stolen er fra Ikea, og puten har jeg sydd selv. Fremgangsmåten finner du i dette innlegget. Siden vi har bodd mange år i England, måtte jeg bare sy meg en sånn pute :-) Tallerkenene på veggen har jeg hengt i en lang snor, fordi det er så vanskelig å lage hull i denne veggen. Mannen min har arvet disse etter sin bestemor i Holland og er originale Delfts Blauw. De har ligget i et skap i mange år, men nå har de endelig kommet opp på veggen ;-) På peiskanten står en vase i samme 'serie', og skoene er storesøs sine steppe-sko.





Da er det endelig fredag igjen, og tid for Idol og taco. Ønsker alle som titter innom en herlig helg! 
Klem fra Sølvi :-)

mandag 4. februar 2013

Allergisk mot brune møbler?


Det føles ikke så lenge siden jeg tok brune møbler i mot med blandede følelser. De få brune møblene som flyttet inn hos oss ble som regel raskt malt om i andre farger. Men i de senere år har flere og flere brune saker fått audiens hos oss, og jeg merker at jeg liker det. Loppefunn og bruktskatter har blitt stående i deres originale pakt, i påvente av et malingsstrøk eller to, og plutselig syns jeg at de ikke er så værst likevel. 


Og så er det møblene jeg har arvet, da. Det kommer ikke på tale å male det gamle skapet jeg arvet etter min mormor. 


Og heller ikke den gamle bokhyllen som nå står i den smale innergangen vår. 


Kjøkkenstolene som jeg fant på Fretex hadde jeg helt konkrete planer om å male, men så fikk de bare noen nye trekk i stedet for.


Dette gamle sybordet fant jeg på loppis for en femtilapp, og her har jeg gått gjennom hele fargekartet for å finne en passende farge, men det spørs om det blir malt. Hva syns du?


Til og med den nye kjøkkeninnredningen ble brun! Jeg var helt sikker på at når vi skulle bytte ut kjøkkenet, kom det til å bli hvitt. Men sånn ble det ikke...


Og her er det siste tilskuddet i familien brun - et skrivebord fra vårt forrige hus som har stått i boden. Det kom opp i dagslyset i går og det føles så mye mer solid og ordentlig enn den hvite laminatplaten vi hadde her i forgårs.

Hvordan er det med dere? Liker dere brunt? Med hvite vegger, tak og gjerne gulv syns jeg det kan bli fint, men jeg ser ikke bort fra at både skrivebordet og sybordet får en ny fargedrakt i løpet av året ;-)

Ønsker alle som titter innom en riktig fin uke. Klem fra Sølvi :-)
Related Posts with Thumbnails