-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



mandag 29. april 2013

Stille på bloggen...for det planlegges til fest!


Det er lite aktivitet her på bloggen for tiden. Det planlegges til fest i heimen, og da blir det mindre tid til blogging. På lørdag skal vi feire størstejentas konfirmasjon hjemme hos oss, så nå ryddes, vaskes, og bakes det. Vi gru-gleder oss, ja, for det er jo ikke hver dag vi har så mange til fest, og vet ikke helt hvordan det blir. Men, det viktigste er at vi gjør det på VÅR måte, og så blir det sikkert bra.

I det siste har vi kost oss med å lage pynt, og alt er laget med gjenbruksmaterialer/materialer vi hadde fra før. Her er en liten smakebit fra Instagram:

Storesøs har valgt seg fargen rosa på pynten.

Glansbilder og coctail sticks blir søt kakepynt.

Vimpelrekke av gamle dynetrekk.

Pompomer av gammel og avklipt Ikea-gardin.

Papirhjerter skal bli til noe - vet ikke helt hva ennå...

Innbydelsene ble laget av rosa kartong og lys rosa maling.

Bordkort av rester av den rosa kartongen. 
Skulle være hjerter, men orket ikke klippe. Sirkler er mye enklere...

Konvolutter av gammelt papir og silkepapir inni.

Asjetter fra min mormor og loppemarked skal også pryde borddekkingen.

Håper dere alle får en fin uke videre - det er snart mai og mange fridager i vente. Juhuu!!

Klem fra Sølvi :-)

torsdag 18. april 2013

Hjemmesnekret hylle


Jeg har i mange måneder gått og mast litt på mannen min om å snekre meg en hylle. Hvorfor ikke hive seg ut i det selv, hører jeg dere si? Jo, vel, kunne jo strengt tatt det, men sløyd var aldri min sterke side, jeg er mye flinkere til håndarbeid og sånt, og dessuten så syns mannen min sånt er gøy, så hvorfor ta fra ham den gleden, hi hi?! I alle fall, han snekret, jeg pusset og malte, og nå er den altså kommet opp på veggen.


Det grønne skapet, som er kjøpt på Fretex og deretter malt, stod ved en annen vegg før, men syns den kom mer til sin rett og at fargen ble mye penere her.


Hyllen er fylt med både gammelt og nytt, men mest gammelt, som teak-skåler, dessertskåler og annet servise, og et gammelt sølvbestikk (som kunne ha trengt en skikkelig puss, ser jeg). Har også fått plass til serviettkurven og boksen med telys.


Jeg elsker å ha hyllen og skapet så nært kjøkkenet, slik at vi slipper å gå gjennom stuen for å hente det vi trenger.


Og se så heldig jeg har vært! Ny Kahler lyshus fra venninnen min til bursdagen!


Her hos oss regner det, men ser frem til en helg fylt av prosjekter.
Ha en fin dag videre alle dere fine lesere!

Klem fra Sølvi :-)

mandag 15. april 2013

Ny dille - heklet kleshenger DIY


Jeg har fått dilla på å hekle trekk til gamle kleshengere. Jeg liker små prosjekter med raskt resultat. Og det får jeg med disse. Med litt tålmodighet (!) blir man fint ferdig på en kveld. 


Det bølgete mønsteret har jeg heklet sånn: 

1. Hekle en lang remse med luftmasker, like lang som kleshengeren. Antall luftmasker må være delelig med 6. 
2. Hekle vekselsvis 5 staver og en fastmaske i hver tredje luftmaske, nedover hele remsen, og tilbake igjen.
3. Hekle en remse til på samme måte. 
4. Hekle sammen de to remsene med fastmasker, utenom den ene enden.
5. Skru av kroken på hengeren og tre trekket på. 
6. Hekle sammen den andre enden, og skru på igjen kroken.



Du kan også hekle en lang remse med ca 10 staver i bredden, som du syr sammen og trer på hengeren, som i bildet til venstre over.


Dette ble sikkert veldig dårlig forklart, så bare ta kontakt om du lurer på noe.

Ha en riktig fin mandagskveld!

Klem fra Sølvi :-)

tirsdag 2. april 2013

Ny krydderhylle. Eeeeek!!


Som dere ser av tittelen er jeg 'bare litt' glad for at jeg e n d e l i g har fått meg en krydderhylle på kjøkkenet. Og for dere som har fulgt meg en stund, vet dere at jeg har drømt om en Panco krydderhylle i mange år nå. Takket være finn.no, en veldig snill venninne som tok på seg oppdraget å hente hyllen i Sandnes for meg, og bursdagspenger, har en drøm gått i oppfyllelse, og dere kan tro at når hyllen kom i hus på Palmesøndag var jeg bare et stort, stort smil.  


Det var nesten sånn at jeg nesten ikke ville dra på påskeferie likevel, men bare være hjemme med hyllen min. Nesten som om jeg ville sende ungene av gårde nordover på hurtigbåten og rope 'hadet unger, god påske, hils mormor og bestefar og si at mamma skal feire påske med krydderhyllen sin, og kommer ikke oppover i år'.


Men dersom sant skal sies, så glemte jeg hyllen litt mens vi var på ferie. Det var så mye annet som skjedde at jeg ikke ofret den en tanke i løpet av tiden vi var vekke. Derfor var det nesten som å motta den på nytt da vi kom hjem fra ferie på søndag. Dobbel lykke!


Den passer helt perfekt mellom to hylleknekter under de åpne hyllene på kjøkkenet. 
Og med litt mindre plass under hyllen, måtte espressomaskinen flyttes på, så nå får alle kaffeduppedingser stå sammen på andre siden av rommet, under det nye skiltet jeg fikk til bursdagen min.



(Må bare ta med ett bilde til, sånn for sikkerhets skyld...)



Håper alle dere fine har hatt en fin påske. Her har det vært bloggtørke, men nå håper jeg på å komme sterkt tilbake. Jeg har malt møbler, mannen har snekret hylle og malt vegger, jeg har endelig møtt en utrolig flott bloggvenninne, så jeg har mye å blogge om fremover. Vi sees! 

Stor klem fra meg :-)
Related Posts with Thumbnails