-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



torsdag 23. mai 2013

En skvett grønnmaling gjør seg både her og der!


Da vi ommøblerte i stuen (det gjør vi til stadighet!) visste jeg at jeg måtte ha en liten grønn krakk her foran denne gamle Amerika-kofferten. En Tolix hadde vært fint, men er mer interessert i den rette fargen enn selve formen, så denne Frosta-krakken fra Ikea til den nette pris av 69,- duger helt fint for meg. Grønn maling hadde jeg fra før. 

Og når jeg først var i male-modus blandet jeg noen teskjeer grønnmaling i et spann med hvitmaling og fikk endelig litt farge på dette gamle sy-bordet jeg fant på loppemarked i fjor.


På veggen over sofaen på kjøkkenet mangler det et bilde, syns jeg. Greier ikke å bestemme meg helt for hva som kunne passe her. I mellomtiden har Lillebror hengt opp et lite flagg som han har tegnet og klippet ut. Med washi-tape, selvfølgelig ;-) Og lyslenken, ja den tror jeg at jeg beholder her en stund til. 10 grader og kald vind i dag, da trenger jeg lys og varme rundt meg.

Ha en fin dag! Klem fra Sølvi :-)

torsdag 16. mai 2013

Vimpelrekker så det rekker!


Jeg er inne i en vimpelrekke steam. Til Storesøs sin konfirmasjon ble det sydd tilsammen 15 meter med blomstrende vimpelrekker av for det meste gamle stoffrester. 


(Det er jammen vanskelig å ta bilder av vimpelrekker etter at du har hengt de opp. Man får bare plass til noen få vimpler i bildet!)


Til konfirmasjonen heklet jeg en vimpelrekke også, som hang til pynt i stuen på selve festdagen, og som Storesøs nå har fått hengt opp på rommet sitt.

Og nå til 17. mai, har jeg sydd 25 meter med vimpelrekke som vi skal bruke til å pynte kafeen på skolen med. Jeg har alltid syns at det ser så stusselig ut på sånne gymsal-kafeer, og i år hadde jeg sjansen til å gjøre noe med det, siden mannen, som er klassekontakt i Storesøs sin klasse, har medansvar for kafeen. 


Jeg prøvde å lage den så 17. mai-aktig som mulig, ved hjelp av røde, hvite og blå stoffer fra samlingen min.
Jeg har også laget to store krittavler som meny og prisliste skal skrives på, og så skal elevene komme med flotte pyntede kaker. Så får vi se om det blir litt koseligere å sitte på kafe i år. 

Og viss du vil se en annen 17. mai inspirert vimpelrekke jeg har laget, ta en titt her. Fra den tiden jeg var skikkelig bloggeproff og tok fantastiske bilder, ha ha! Og i dette innlegget kan du se en annen vimpelrekke jeg sydde en gang jeg hadde veldig god tid.

Ønsker alle som titter innom bloggen min en riktig fin 17. mai, og håper at solen skinner på oss alle i år :-)

Klem fra Sølvi :-)

fredag 10. mai 2013

House Doctor lamper og speil fra Finn


I desember i fjor gikk jeg til innkjøp av disse fine House Doctor-lampene som hadde stått på ønskelisten en stund. Det var dette nydelige bildet fra Lea Bawnager sitt hjem som inspirerte meg til å gå for to små lamper istedet for en større over spisebordet vårt. Vi har samme bord, selv om det ikke vises på dette bildet da det er dekket av et stort lintøystykke fra Stoff&Stil.




Lampene er kjøpt på den fantastiske Butikk Josefine på Askøy. Bor du Bergens-området og ikke har vært der ennå, anbefaler jeg en tur dit. Det er en sånn butikk som jeg har litt vanskelig for å forlate. Jeg blir liksom gående å kikke, å nyte, og føle inspirasjonen komme, og så er det så fint at man kan faktisk sette seg ned å ta en kaffe eller noe godt å spise.


Så fant jeg et fint rundt speil på finn.no som jeg syns passet så fint på veggen her.
Og plutselig fikk vi fire lamper istedet for to!


Innleggene mine er veldig rosa og romantiske for tiden... Det henger nok litt konfirmasjonspynt igjen her og der, og har man en flower-power jente, så blir nok pynten slik.


Nå er det snart tid for Idol-finale, og her heies det både på Siri (jentene) og Eirik (vi foreldre).
Ha en riktig fin kveld og helg!

Klem fra Sølvi :-)

tirsdag 7. mai 2013

Konfirmasjonspynting i bruktduell


På lørdag hadde vi 20 herlige gjester her hos oss for å feire Storesøs sin konfirmasjon.
Det ble en minnerik dag med mye latter, glede, god mat og en herlig uformell stemning.

I mitt forrige innlegg skrev jeg litt om pynten og annet vi lagde til festen, og siden det meste ble laget av gjenbruksting tenkte jeg at dette innlegget kunne passe godt i NIBs bruktduell denne måneden.

Kanskje det også kan inspirere andre til å tenkte 'brukt' når det skal pyntes til fest hjemme?


Det aller meste på bildet er er arvet eller kjøpt på loppis/Fretex/Finn.
Til og med jenta på toppen av kransekaken er brukt! Den hadde jeg på min kransekake da jeg var konfirmant.
De små plastbrikkene foran  til venstre har jeg samlet på i noen år nå. Det dukker alltid opp en eller to på loppis. 


Når kvelden kom begynte vi og de gjestene som var igjen å rydde av bordene i stuen, bordene skulle flyttes, og bordpynten ble derfor flyttet ut på kjøkkenet. 


Krydderhyllen har jeg selvfølgelig vist før her på bloggen. Den er kjøpt på Finn og ble fraktet til Bergen fra Sandnes av min snille Stavangervenninne.


Jentene mine og jeg lagde lysholdere av gamle syltetøykrukker og rosa silkepapir som vi hadde liggende.
Muggen og eggeglassene på bildet har jeg arvet.


Det samme gjelder for de blå Figgjo-skålene og den blå kaffekannen fra Stavangerflint.


Som vaser brukte vi gamle syltetøyglass med remser av gamle dynetrekk rundt.


Tvisten ligger i en gammel skål og kransekaken på en gammel tallerken.


På bordene brukte vi gamle linduker og oppå der la vi mange små heklebrikker som jeg har fått av min mor.


Dessverre ble det liten tid til knipsing av selve borddekkingen i stuen, men jeg kan røpe at bordet ble dekket med et sammensurium av gamle tallerkener, bestikk og glass, mange forskjellige servietter, og lysestaker lagde vi av gamle porselenskopper med dekorsand oppi. Kanskje noen av gjestene tok bilder av det, i så tilfelle kan jeg legge dem ut  i et annet innlegg.

Håper alle mine fine lesere får en flott mai-uke videre.
Klem fra Sølvi :-)
Related Posts with Thumbnails