-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!onsdag 15. september 2010

108 bestemorruter og muffins med 'topper'

Her er bestemorrute-lappeteppet mitt som jeg begynte på i vår. Heklingen har gått litt i rykk og napp, men nå har jeg endelig fått montert på de siste 24 rutene og da er teppet så og si ferdig. Tror jeg kommer til å hekle en kant rundt hele teppet, men det må vente til jeg får tak i mere garn.


Garnet jeg har brukt, forresten, er Heavy Cotton fra Stoff&Stil. I og med teppet skal brukes til å dekke en sofa/divan, tenkte jeg at bomull var greit, men ser allerede nå at det ser litt 'slitt' ut noen steder. Jeg tok teppet i bruk etter å ha montert ca 70 lapper, orket ikke å vente til det var helt ferdig :-)


Jeg har alltid likt bestemorruter. Som liten ruslet jeg stadig rundt med dukkevognen min og i den lå dukken min Olga svøpt i et nydelig teppe i bestemorruter som nettopp bestemor hadde heklet til meg.

Det var da jeg så dette innlegget om Lan Frandsens kolonihagehus i Danmark at jeg bestemte meg for å sette i gang.


Og etter å ha sittet her på denne sofaen og spist deilig kake i 'De Taart van m'n Tante' i Amsterdam dro jeg hjem med fornyet hekleentusiasme.


Apropos kaker, Minmill etterlyste oppskrift på muffins med topper på bloggen sin. Tenkte jeg kunne legge ut min oppskrift på amerikanske muffins, som jeg fikk av venninne for mange år siden, nettopp pga av at jeg ikke fikk til å lage 'topper' på muffinsene mine. De er superenkle å lage, og av den grunn baker vi disse både titt og ofte og de er en stor 'hit' blant vennegjengen.

Here goes...

Til ca. 12 store amerikanske muffins trenger du:
250 g mel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
85 g sukker
1 egg
240 ml melk
90 ml olje (f.ks. raps eller solsikke)

Bland sammen alt det tørre (men ikke sukker) i en bolle og alt det våte + sukker i en annen bolle med en gaffel e.l. Bland deretter alt sammen. Og her skal man ikke bruke mikser eller noe sånt, bare en gaffel e.l. og røren SKAL være klumpete. Forstår dere nå hvorfor jeg elsker å lage muffins? Det er så enkelt, bare gjort på en to tre. Det er best å bruke en muffins bakeform, et sånt brett med mange hull i, og så sette papirformer nedi, eller evt en silikonform.

Stekes i 20-25 minutter på 190 grader. Men, min ovn er ganske 'sterk' så jeg bruker å stille klokken på 15 minutter og så sjekker jeg etter det. De skal være lysebrune og toppene skal 'sprette ut' igjen når du presser lett på dem.


Kanskje de ser litt kjedelige ut, tenker du? Kanskje det, men de er skikkelig gode og det beste av alt er at du kan helt impulsivt slå sammen disse muffinsene på under en time med ingredienser du helt sikkert har i skapet allerede.
Lykke til, og legg gjerne igjen en kommentar når du har prøvd oppskriften.

Klem fra Sølvi

14 kommentarer:

Maya: sa...

O lala! For et vakkert teppe! Og böyer med i stövet for din tålmodighet, dette skal du väre fornöyd med ja. Jeg "jukset" litt da jeg lagde mitt teppe, og tok litt större ruter enn vanlig, men det er jo penest med små synes jeg. Nå har jeg begynt med et nytt, ikke med lapper men bytter abre farger av og til slik at det blir en stor lapp liksom. Koselig å holde på med på kveldene. Og blir forhåpentlig fortere ferdig enn alle de små lappene. Utålmodigheten selv:)

Maya

Marianne sa...

kjempe fint teppe! gleder meg til å se divanen med teppet! jeg holder selv på med et hexagon teppe i kraftig ull - tror jeg må komme i gang igjen!
håper du får en fine dag.

Bird on a wire sa...

Ojojoj, så flink du har vært! Jeg har så lyst til å begynne på ett, men jeg har så mange andre uferdige prosjekter som jeg bør gjøre ferdig først. Kjempefine farger du har brukt også, akkurat slik jeg kunne tenkt meg selv. Grattis med vel utført jobb!

Bente sa...

Hei - så flink du har vært som har heklet og montert alle disse fine fargeglade bestemor-lappene. Jeg ble også bitt av heklebasillen, men det går litt i rykk og napp - må også strikke litt. Men - utover høsten blir det nok mer tid i go'stolen med håndarbeid, håper jeg:)
Muffinsene så kjempegode ut - og muffins smaker alltid godt:):)

Skal til Amsterdam om et par uker - ikke mye tid der dessverre, men har peilet meg ut denne fargeglade kafeen og håper å få til et besøk der:)

Ha en fortsatt fin onsdag - klem fra Bente.

Trollmora sa...

OMG så flink du er! :) Jeg elsker å hekle men har ikke hender til å holde slike små ruter, desverre :( men ullgarn kan bli finfine hekletepper det også :)

I dag bruker jeg pc-tiden min på å besøke alle dere som jeg er innom å leser hver eneste kveld på sengekanten via mobil og som jeg har på bokmerke-lista mi :) Jeg orker ikke legge igjen kommentarer med mobilen så jeg bestemte meg for å bruke pc i dag for å legge igjen et lite "hei" og i alle fall fortelle at jeg er ivrig leser av bloggen din! :) Jeg sjekker hver kveld etter oppdateringer og jeg koser meg fælt, enten fordi jeg blir underholdt, inspirert eller en kombinasjon av begge :)
Jeg ønsker deg en fin dag og supre bloggdager fremover :)

Lotten sa...

Oj, oj vad fint ditt täcke är! VAd duktig du är! Jag har börjat på ett liknande för jättelängesedan men det kommer antagligen inte att bli färdigt någongång....;-) Kanske gör jag kuddar av det jag har istället....

Ha en fin eftermiddag!

Lillis verden sa...

Så flink du er som hadde tålmodighet til å fullføre teppet! Det er jo bare nydelig!

Jeg tror jammen meg jeg skal slå til med muffinsbaksten her en dag :) Skal det ikke noe glasur-ting på?

Lilli

PillePalle sa...

Kjæreste Sølvi! For et utrolig fint hekleteppe du har laget! Så flittig du er! Selv har jeg ikke heklet i de siste maneder, men synes jeg vil begynne fra nytt da høsten kommer over oss. Helt imponerende! Takk for muffins oppskriften. Vi skal feire litt i helgen og så kan jeg komme ut med disse fine muffinser :) Ha det kjempefint videre! Klem fra PiPa

Nina sa...

Jeg skal bake muffins med topper kjenner jeg. Kanskje allerede i morgen???? Namnam. Begynte nærmest å sikle her. Superdupermye grattis med nyheklet teppe. Minner meg om farmoren min. Jeg er alldeles teppoman. Har lappetepper over alt - og vattepper og drømmer om hekletepper og jeg vet ikke hva.

Tjolahopp!!

Nina sa...

Grader og steketid? ;) Er i gang - så denne gangen må jeg bare satse litt ;).

Nina sa...

Jeg lånte et muffinsbilde av deg jeg - og reklamerer litt for muffinsene dine. Håper det er ok ;).

till-vidas-ara sa...

Jättevackert blev det!! Och vad duktig du är - det måste ha tagit massor av tid att få det där klart! Önskar jag orkade, men jag är så trött nu i dagarna - någon inom som tar så alltför mycket energi fortfarande! Ett lapptäcke skulle jag vilja göra!

Kramar Lycke

Tøvsjur sa...

Åååå for et herlig teppe! Skal si du e god som har hekla hele det! Skulle så øsnke æi kunne hekle nåkka sånt!

Mmm de mufifnsan så bare helt herlig ut

Ellen sa...

Heisann Sølvi:)
For et FANTASTISK teppe!Du har tålmodighet altså, når du legger ut på et sånt storprosjekt!!!Veldig fine farger, det blir bare helt rålekkert altså.Skulle gjerne ha dandert det der på sofaen min ja...SÅ flink du er, lang og entusiastisk applaus herfra:)
Ha en strålende fredagskveld og en finfin helg:)
Klem fra Andregasellen:)

Related Posts with Thumbnails