-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!onsdag 14. juli 2010

Ny pute av gamle stoffer

Før ferien begynte gikk jeg rundt med hodet fullt av prosjekter som skulle gjennomføres i ferien.
Jeg gledet meg villt til å: male det nye skapet i stua, male og tapetsere settekasser, male tallerkenhyller, sy puter og nytt pennalhus til lillebror, tapetsere esker, gamle album og skuffer fra ikea, osv osv. Men så skjedde det som pleier å skje. Sperre. Jeg synest det er så vanskelig å holde på med prosjekter innimellom det 'som må og skal gjøres i det daglige'. Innimellom å leke med ungene, matlaging, husarbeid og alt det andre som skal skje på en dag.

I dag fikk jentene besøk av venninner, og lillebror var opptatt med å leke med de nye bursdagslekene sine. Jeg pakket. Og plutselig kom tanken om at kanskje jeg også kunne klare å sy en pute eller noe midt på dagen, mens alle var opptatt med noe. Jeg hev meg rundt, og fikk akkurat sydd ferdig denne puten før alarmen gikk.


Stoffene er gammelt sengetøy, bortsett fra det blålilla som er tatt fra mammas gamle forkle.


Deilig følelse når man kan 'krysse av' noe på listen.

Fortsatt god sommer til dere alle!

Klem fra Sølvi

19 kommentarer:

Arctic Mum: sa...

Hei, fin pute! Tusen takk for fin award, vil poste veldig snart!

Nina sa...

Åh - det var en pute som sa klikk i retrohjertet mitt ;). Det gule stoffet med blomster har jeg faktisk også hatt et putevar - men tror det er sydd opp ;). Klem i sommernatten!

Glede sa...

God morgen! Så flott puten ble. Skjønner godt hva du mener.. Det er så mye man vil rekke, men det går bare ikke opp. De siste dagene har jeg innsett at jeg må velge. Jeg kan ikke både jobbe, ha et strøkent hjem, hekle, sy, male og bake osv. Jeg må velge. Matlaging er veldig viktig for meg, så da får hekling og sying vente nå. Kanskje blir det tid når småbarnsperioden er over.. Håper du finner flere "smutthul" og får realisert noen av dine ideer og planer. Ha en fin dag!

Tuppelure sa...

Så nydelig pute. Jeg skulle ha sydd nye puter til sofaen selv men klarer ikke å bestemme meg hva jeg vil ha.
Skjønt enig med Glede. Man må bare velge. Jeg har nok valgt bort det ryddige huset kan det se ut som....:O) Jeg tenker at jeg kan ha det ryddig når ungene blir større...håpe håpe.

Også holder jeg på å inngå en deal med mann og datter. Vi har stått på nippet til å skaffe oss en ny hund (den gamle døde i fjor august) det står bare på mitt ja eller nei. Så dealen er at skal vi ha hund må de love å bli flinkere å rydde og hjelpe til hjemme. "Ja, ja, ja selvfølgelig" er svaret.
Så da blir det vel hund snart da...og kanskje ryddigere hus....?!

Anonym sa...

ÅÅåå så fiiin! den var bare helt herlig:) heldig du som kan sette denne fint i sofaen:)
idag har jeg masse jeg egentlig hadde hatt lyst til å begynne på, men vi skal ha oss en tur til eidfjord, så da blr det nok "krea"-pause på meg noen dager.. greit å hvile seg litt innimellom.. så blir det ekstra gøy å begynne på an igjen:)
ha en fin sommerdag videre! (i regnet)
klem fra meg:)

Andregasellen sa...

Veldig fin pute!!Stoffene er jo helt fantastiske, akkurat riktig retro:)Kjenner godt til den type sying jeg, fort fort fort mellom slagene.Jeg syr en halv pute mens minstejenta sover formiddagsluren og gjør den ferdig senere når begge sitter stille med hver sin is:)Ha en fiiiin sommerdag!

Namaste sa...

Deilig å få kryssa av nåke på lista ja :o)

Mi liste e nå visst så lang eg faktsik må skriva ner trur eg ;o)

Blei flott pute jaffal!

viviann sa...

Veit akkurat ka du snakker om.. Eg og har tusen planer heile tida, og so går liksom dagen uten at noe blir gjort.. Det programmet eg bruker til rammene er PhotoScape, og du laster det ned gratis på nettet. Enkelt å bruke! So fin pute du har laga.. Fine stoffer. Vanskelig å finne slike retro stoffer her i Irland. Klem fra Viviann:)

Anonym sa...

Det er så deilig å få satt seg ned sånn. Midt i dagens gjøremål, litt tid for seg selv:)
Puta ble kjempefin! De gule og orange stoffene var spesielt fine. Jeg leter overalt hvor jeg kommer, men ikke snakk om at jeg finner stoff i de fargene. Rosa og grønt derimor, har jeg funnet store mengder av...
Vel, jeg leter videre;)

Ha en strålende dag!

Namaste sa...

Eg har forresten lagt innlegg både om Fuengirola, Malaga og Mijas nå ;o)

Tøvsjur sa...

åååå så fantastisk fin pute! Likte denna godt. Kjempefine stoffer du har bruk!
E så koselig med hjæmmelaga puter.

Lillis verden sa...

Åh, for en fin pute. I en herlig kombinasjon av stoffer. Du er heldig som har fått sy"genet". Jeg satser på å finne tid til å lete etter mitt eget sy"gen" senere :)

Bente sa...

Hei - jeg kjenner meg så utrolig godt igjen - tankene og planene om alt man har lyst til å gjøre - og den tiden man faktisk har til rådighet innimellom alle må-tingene;) Jeg må nok bli flinkere til å gjøre som deg - bare akutt kaste seg rundt å gjøre det! Puta ble kjempefin:) Jeg har lenge hatt planer om å hekle en pute - og nå har jeg bestemt meg - heklenål og garn skal pakkes ned i sekken som skal være med på fjelltur - og puta skal bli en realitet, ikke bare en plan!

Fortsatt god sommer:)
Klem fra Bente.

Vibeke sa...

Nydelig stoffer på en utrolig fin pute :) Det er ikke alltid lett å få tid, men veldig koselig når man får det til. Ha en flott sommer videre!

Kaspara sa...

Heisan Sølvi
Da fikk jeg det lille pusterommet midt på dagen du var inne på å kunne sette meg ned å lese litt rundt på andres blogger.
Så flott og frodig pute du har sydd!
Det er så kjekt å trylle fram nye ting av gamle materialer det være seg sengetøy eller forkler.
Her skinner solen og gutta hopper på trampolinen med nabokameraten.
Om noen timer rusler vi noen få hus opp i gata for å grille med mitt søte tantebarn med familie. Hyggelig de flyttet fra tigerstaden og ble nesten-naboer med oss.
Ha glade sommerdager, Sølvi!
Klemmer fra kaspara

Gowry sa...

Sikke en smuk blog, du har :) Glæder mig til at følge med i fremtiden - også er det da også bare verdens lækreste pude, du har lavet!

Marthe sa...

Hei kjære Sølvi!

Nå var det på tide å legge igjen et livstegn hos deg. Jeg sniker meg rundt i krokene her inne skjønner du, selv om jeg ikke gir meg selv til kjenne så ofte;) Men jeg vil ikke miste de flotte bloggbekjentskapene mine, så nå måtte jeg tørke støv av kommentar-tastene.

Det ser ut til at du har det bra!! Så utrolig masse fint du viser oss, jeg kjenner den gode atmosfæren gjennom pc'n:)

Vi har gode sommerdager.. Fem uker har blitt brukt i Stryn, men nå er vi tilbake på østlandet. Snart begynner jeg å jobbe i en interiørbutikk, og det blir rart å ha Mathea i barnehagen. Jeg har blitt så knyttet til den lillestore jenta mi. Drømmen er å være husmor på fulltid, så jeg lengter til den gangen det er mulig.

Husk at jeg er her og finner inspirasjon, glede og fine hverdagsobservasjoner:)

Gode klemmer

lise sa...

Herlig pute! Vi kjøpte sofa for et par uker siden, og der var det med fire gode dunputer, men med et utrolig kjedelig trekk. Så da skal jeg selvsagt sy nye, måtte bare pusse opp sykroken min først..!

Herlig blogg du har, nå har jeg lagt meg til som følger, så det blir ikke så lenge til neste gang jeg titter innom.

Briggs lekehus sa...

Herlig herlig pute! det er min plan i morgen og.. få opp symaskinene og sy innimellom alt mulig annet. og kanskje..om lille gutten er i riktig humør..blir det en pute på meg og.

Related Posts with Thumbnails