-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!tirsdag 26. januar 2010

Syslerier og vinteridyllVi går på skøyter hver dag nå for tiden!! Til stor glede for både små og store har min flinke mann med hjelp fra gode naboer laget skøytebaner på isen. Her skøyter og aker vi, og i helgen koste vi oss med bålbrenning og grilling av pølser og marshmallows (eller 'marshma-yellows' i følge lillebror) sammen med våre gode og kjæreste venner.

På ettermiddagene kan vi følge med barna fra kjøkkenvinduet midt i middagsforberedelser og tekos med venner :-)

(Planten på bildet får nok vann, altså. Den er bare ikke så happy for tiden...)

Storesøster tegner og tegner og hver kveld blir jeg presentert med en liten hilsen når vi sier 'god natt'. Er jeg ikke heldig?

Om kvelden er det godt å sette seg i godstolen med litt kveldssyslerier, som for eksempel denne puten jeg har holdt på med siden i høst. Med litt avbrudd i forbindelse med julen og sånt...

Jeg må si at jeg er full av beundring for de som driver og hekler store lappetepper, for dette tar TID. Det var jo et teppe jeg hadde tenkt jeg også, men bare etter noen ruter ble lappeteppedrømmen knust. Det tar altfor lang tid, selv for meg.

Så ville jeg så gjerne vise frem disse to hyllene som jeg kjøpte på loppemarked i høst. De har nå blitt hvite og henger på kjøkkenet. Den nederste hyllen har fått kroker fra Clas Ohlson. Den øverste hyllen skulle nok ha hatt et strøk maling til, men så var det dette med tålmodighet da...

Så til slutt ville jeg vise frem noen produkter fra Clothkits som jeg har helt dilla på. På tur til England i høst var jeg så heldig å få bestille disse 'kit'ene fra super-hjelpsomme Kay som driver foretaket Clothkits. De spesialiserer seg på ferdigtrykte mønster på stoff, slik at det bare er å klippe opp og sy i vei. Helt ideelt for sånne som meg som liker veldig godt å sy men som ikke er så veldig flink til det. I pakken får man alt man trenger til syingen som f.eks. tråd, bånd, vatt osv.
Når jeg sier 'super-hjelpsom' så var det fordi det var noen helt spesielle ting jeg var på jakt etter og som Kay fant til meg, og fordi at på tross av poststreik så fikk Kay levert pakken til meg hos min venninne innen to dager med 'special delivery'. Snakk om fantastisk service!

Det som er litt ekstra gøy er bildene og mønstrene til en av mine favorittdesignere, Jane Foster, nå er å finne på mange av Clothkits sine produkter. Jeg fallt for dette søte penalhus og veske kit'et med Jane Foster blomster og fugler.
Her er stoff til kjole til Kiki dukken. Kjempesøt!
Kiki dukken som storesøster fikk til jul. Snart skal vi sy den sammen.


Jeg har fortsatt ikke lært meg å sette inn en link til andre blogger (tips mottas med stor takk!!), men Clothkits sin nettadresse er clothkits.co.uk og Jane Foster sin blogg finner du i blogglista mi til venstre.


God fornøyelse!

Klem fra Sølvi

2 kommentarer:

Kardemomme sa...

Hei du :)Takk for koselig kommentar på bloggen min. Du spør om jeg bruker spesielle mønstre når jeg hekler soppene men det gjør jeg ikke..
Jeg hekler for frihånd men det må da finnes oppskrifter på nettet vil jeg tro?
Det er kjempeenkelt å hekle en sånn sopp.
Jeg legger opp 5 luftmasker som jeg samler med en kjedemaske og hekler ca. 8 fastmasker i ringen.
Deretter hekler jeg oppover mens jeg minsker og øker masketallet etter hvert som jeg vil at stilken skal gå utover og innover.
Når jeg kommer til selve hatten øker jeg veldig. Til slutt broderer jeg på prikkene.
Jeg lærte meg å frihåndshekle som barn og er ikke så god på oppskrifter men jeg er sikker på at du klarer dette veldig greit.Så fine tallerkenhyller du har på veggen. Veldig flott med to over hverandre. Lykke til med hekling!
Hilsen Kardemomme :))

Den gode feen sa...

Hei, og tusen takk for koseleg kommentar. Så knallkjekk blogg du har. Eg legg deg til i lista mi eg :)

Klem frå stuptrøytt Linda som ikkje har tid til å skrive lenger enn dette :)

Related Posts with Thumbnails