-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!onsdag 21. september 2011

Kulturlandskapsprisen 2011

Fylkesmannen deler hvert år ut en kulturlandskapspris til grunneiere eller foreninger som markerer seg på en positiv måte i arbeidet med kulturlandskapet. Prisvinneren skal være en god ambassadør for bygde-Norge og landbruket. Driften skal bidra til en positiv fokusering på de verdiene som landbruket representerer.


Kulturlandskapsprisen for Møre og Romsdal ble i år tildelt familien Krakset som driver Hakallegarden i Vanylven kommune. Jeg har skrevet om denne fantastiske opplevelsesgården før her på bloggen, som familien vår forelsket seg hodestups i på vårt første besøk dit for noen år siden. Her kan du lese det første innlegget, og jeg skrev også litt om Hakallegarden i dette innlegget.


Dette skriver Sunnmørsposten i pressemeldingen sin:

"Aina og Olav har lagt vekt på å utnytte ressursane på bruket. Bygningane, tunet og jordbruksarealet er velstelt, ryddig og fint. Dei har lagt vekt på å gjere ting annleis, utradisjonelt og overraskande og det har dei lukkast med. Aina er kunstnar og det har sett sitt preg på utforming av lokala, bygningane og tunet. Aktiviteten på bruket er også eit positivt innslag i å snu trenden med fråflytting. Aktivitetane på Hakallegarden har vorte godt mottekne."

Aina og Olav har lagt ned en enorm mengde arbeid her, over mange år, og jeg er så glad, så glad for at nettopp de har fått denne utmerkelsen. Vi er så heldige som får lov til å komme hjem til dem, ja for det er jo hjemmet deres, og stelle med dyra, rusle rundt på gårdstunet, og drikke kaffe i fredelige og kreative omgivelser. Uansett årstid så er det alltid så koselig å komme hit. Og butikken og kafeen på låven er i stadig forandring. Alltid nye overaskelser på hvert besøk.

Foto: Hakallegarden

Og ikke nok med kulturlandskapsprisen, så har ikke mindre enn to TV-produksjonsselskap vært og filmet her. Ett av programmene er 'Gøy på landet' som vises på TVNorge denne uken. I går fikk vi se en av ungkarene servere lokale delikatesser inne i lavvoen på Hakallegarden, og i kveld får vi se mer herfra.

Foto: Hakallegarden

Da blir det sveler og TV-titting på oss i kveld.
Ha en fin kveld du også :-)

8 kommentarer:

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

SÅ koselig det må være der! Om jeg noen gang befinner meg i nærheten MÅ jeg innom. Hurra til folk med gode ideer, mot til å satse og som får det til!

Fin dag til deg :)

till-vidas-ara sa...

underbart! önskar det var närmare! önskar glada höstdagar till dig..

kramar Lycke

Strikkefanten sa...

Så artig at de har fått prisen. Har fulgt bloggen deres lenge, og det er et sånn sted en gjerne skulle besøkt:-) Synd det er så langt fra Røros og helt dit.

Skjerstad sa...

Så trivelig det var der :) Jeg så det på tv i går , et vakkert sted . Artig når det kommer på tv i tillegg ;)

Og du -Den muren under her var helt fantastisk sjarmerende :) Vet at dette er mye jobb . Vi har en teggelsteinsmur bak ovnen på stua :)

Takk for fine ord inne hos meg - den boka må jeg se i ;)

Klem fra Janne som ønsker deg en fin dag :)

Signe sa...

Hei på deg,

Det var litt ev et nasjonalromantisk sted så skjønner godt at de stakk av med den prisen! Og FOR en butikk, der skulle jeg gjerne ha vært :)

Og veggen under her ble superfin synes jeg, hvorfor skal man gjemme bort de fine mursteinene?

Klem og en finfin torsdagskveld til deg!
Signe

Shy B sa...

Der har eg vore. Ikkje så langt frå meg... Fantastisk flott plass!

Vimså sa...

Så fint å få tips om steder en bør oppsøke.. Har bodd på Sunnmøre sjøl (fra 97-99, men da på indre)og det er et sted av landet som jeg virkelig har sansen for...
Trivelig at du ville delta på min lille give away..
Ha ei riktig fin uke..
Mari Johanne

ALPAKKA sa...

Åh kor kjekk du er Sølvi!! TUSEN TAKK for innlegget :-)

klem

Related Posts with Thumbnails