-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!tirsdag 6. april 2010

Favorittsted

Vi har mange favorittsteder, og i påsken, helt uplanlagt og impulsivt, besøkte vi ett av dem.

Jeg har sittet her og lest om hvor dere har vært og hva dere har gjort i påsken, så da tenkte jeg at jeg også vil fortelle dere om et fantastisk sted vi besøkte denne påsken. Dette stedet ble umiddelbart lagt til listen av vår families favorittsteder i fjor sommer. Stedet heter Hakallegarden og ligger på søre Sunnmøre, ikke så langt fra mitt hjemsted. Mine dyreglade barn fikk boltre seg blant dyr de føler seg trygge på, spise vafler og hoppe på trampoline, ri på hest og kjøre traktor. Og så gir det påfyll for oss voksne også. Se bare her:

Gården ligger idyllisk til med utsikt mot Stadthavet.


Tenk å ha en sånn fin utsikt!


Lillesøster koset seg i evigheter med de nydelige kattungene i fjor sommer.


Og like ved gikk et esel og koset seg i sola.


Lillebror var helt betatt av hestene, og fikk til og med ri på fjordingen som het Lilja.


Søte alpakkaer. Til og med en svart alpakka hadde de!


Mens vi var inne i fjøset ble vi intervjuet av Sunnmørsposten. Det var en fin anledning til å fortelle hvor flott vi synest det er å få lov til å besøke denne gården. Jentene var litt beskjedne, men det manglet ikke på superlativer etter at journalisten var ferdig...

Foto: Marie Flatin, smp.no

Inne i låven har de laget til kafe og butikk. Her kunne jeg ha sittet i timesvis og bare nyte...

fargerik kunst og kunsthåndbøker,


og en fantstisk utsikt mot Haugsholmen og Stadthavet.


Her kan man se og kjøpe de fineste kreasjoner og interiørartikler fra dyktige lokale kunstnere og håndverkere


og boltre seg i all verdens lekker og myk alpakkaull (angrer på at jeg ikke kjøpte med noen nøster...)


Og se her da!! Fargeglade produkter fra min favoritt, Rice!! Her kan pengene fort få ben å gå på.I ene enden av låven serveres det kaffe og nystekte vafler, kaker, og annet godt nydelig dandert på nostalgiske fat


som vi får nyte i den koseligste hyggekroken du kan tenke deg. Her får vi spise fra tallerkener og kopper fra Rice


på koselige, gamle stoler. Og trenger man å varmes opp littegrann er det bare å slenge på seg et varmt og deilig ullpledd


eller å trø i gang det gamle orgelet.


Ute på gårdsplassen har de en ganske stor lavvo der man kan sette seg ned på gamle stoler og krakker og spidde pølser med pinnebrød som ligger klart på et bord.


Her står også gamle senger med deilige pledd som gjør det hele bare enda mer idyllisk. Bak til venstre kan dere skimte et nydelig sengeteppe i bestermorrute-mønster.

Her inne satt vi lenge og koset oss og pratet med andre besøkende. I en sånn koselig atmosfære går praten lett mellom fremmende :-)


Og så til slutt, det er helt umulig å komme hjem fra et sånt sted uten å ha med seg noe fint fra butikken...
Disse fatene fra Rice ga meg hjertebank og måtte bli med hjem!Hakallegarden har forresten egen blogg, som er vel verdt et besøk.


Ha en fortsatt fin kveld der ute!

Hilsen Sølvi

11 kommentarer:

jannepålanne sa...

Her så det utrolig flott ut!! masse fint å se på, og masse fine dyr:) skikkelig drømmeplass kan jeg tenke meg... og sikkert ikke noe minus at det var muligheter for litt shopping i tillegg;-)
Ha en fin kveld videre!
Hilsen janne.

ALPAKKA sa...

Åh kor kjekt å sjå innlegget ditt frå garden vår :-)! Det var virkeleg fint! Korleis har du greidd å ta slike fine bider inne frå lavvoen?? Eg har prøvd så mange gonger. har rett nok aldri tenkt på den vinkelen :-) Eg vert rett inspirert eg no :-) Tusen takk!!!

alpakkaklem

Miss-handy sa...

Heisann:)
Nå sitter jeg bare her og smiler!! Mamma bor nemlig bare ett par minutter fra den gården!!:)
Jeg og eldstegutten var der i sommer. Et kjempeflott sted. Paradis for barn! De har virkelig klart å lage det fint til. Og så den beliggenheten, da!
Jeg skal snart ha meg en tur oppover jeg også. Men ser ut som jeg må belage meg på å ta båt, for ser ikke ut som den minste karen min er så glad i å kjøre bil....
Skal bare se vi treffes der oppe engang:) hehe
Ha en kjempefin dag!
Klem:)

ALPAKKA sa...

Hei igjen! Har lagt ut link til bloggen din på facebook-sida til Alpakka Apotek og Hakallesgarden :-) Håper mange ser det flotte innlegget ditt :-)

klem igjen

Bente sa...

Hei - og tusen takk for veldig hyggelig hilsen på min ferske blogg. Du har jo så fin blogg selv - har vært inne her flere ganger, men har dessverre ikke vært flink nok til å legge igjen spor. Så nydelig sted dere har besøkt i påsken - og så fint å få slike tips til steder man kan dra til. Bor riktignok på østlandet, men likevel flott å bli kjent med slike perler man kan besøke når man skal reise litt rundt. Jeg hadde falt pladask for garnbutikken - så mye fint og så nydelige farger:)

Ha en fortsatt fin onsdag:)
Gode hilsner fra Bente.

till-vidas-ara sa...

Vilket underbart ställe!!! fick lust att åka dit jag med och bara mysa i några dagar - härligt med alla djuren också! vi har inget rest i påsk - bara till min mamma som bor på landsidan, och där har vi pimplat och eldat brasa ute samt ätit alldeles för mycket god mat :) Annars har vi bara varit hemmavid och städat ur huset och det behövdes verkligen och är ännu långt ifrån klart :)))

Massa kram från Lycke

Anita sa...

For en drømmeferie :-) jeg sitter å nyter dine fantastiske bilder. Og produktene fra Rice er ikke til å motstå, helt enig med deg :-). klem fra Anita

Maria sa...

SÅ mycket fint! Både stället med stugan och den härliga affären full av färgglada ting!

Kaspara sa...

Hei Sølvi
For et idylisk sted på jord! Her må man da få fred i sjelen.Ser ut som ungene dine har storkoset seg også. Mange opplevelser i natur og nærkontakt med dyr liker jo de fleste barn.
Så koselig det var inni lavooen med myke pledd osv. Dessuten så den frodig og flott ut denne butikken. Det er ikke sikkert det er nødvendig å reise til Danmark for å finne skatter.
Ha en glad helg i sola!
Klem Kaspara

Min stil sa...

Hei hei. Så ut som en vakker plass. Og så mange flotte bilder du har tatt da.
Ønsker deg en fin helg.
:) Susanne

Pillepalle sa...

For noen herlige bilder, kjære Sølvi! Fikk lust å ta en titt i denne låvebutikken! Sunnmøre er jo en flotte region. Har vært der noen ganger på ferie. Klem fra Pillepalle

Related Posts with Thumbnails