-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



fredag 30. september 2011

Det minste rommet

i huset er soverommet til lillesøster. Bilder herfra blir som regel mørke, men i går strømmet lyset så fint gjennom huset og jeg fikk knipset en hel rekke bilder. Hun er ganske flink til å holde rommet sitt ryddig, og har faste plasser til det meste.

Lillesøster fikk se igjennom bildene og var ganske fornøyd, men like før sengetid kom det fra henne. "Mamma, kan du ta nye bilder av rommet mitt i morgen? Jeg har så lyst til å ordne på noe først..." Hun var ikke helt fornøyd likevel. En sportsflaske med vann hadde stått på nattbordet, pysjen hadde ligget oppå sengen i stedet for under puten, og på gulvet så vi noen blader og en saks.


Så da sier jeg bare: Fortsettelse kommer i neste innlegg :-)

Ha en fin fedag, og nyt det FINE været vi har fått!

mandag 26. september 2011

Inspirerende interiørbok

En dag i sommer syntes seg så forferdelig synd på meg selv at jeg logget meg inn på Capris.no for å kjøpe meg en bok. Valget fallt på denne fine boken av Anna Ørnberg


Fine bilder...



Boka er full av gjør-det-selv-prosjekter.
(Og humøret steg flere hakk etter å ha puttet den i den i handlekorga, ja ;-))

Ellers driver jeg å eksperimenterer litt med bloggen, ny header, osv. Er litt lei den gamle designen, men vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å 'like' bloggen min igjen...

Ønsker alle som titter innom en fin kveld :-)

onsdag 21. september 2011

Kulturlandskapsprisen 2011

Fylkesmannen deler hvert år ut en kulturlandskapspris til grunneiere eller foreninger som markerer seg på en positiv måte i arbeidet med kulturlandskapet. Prisvinneren skal være en god ambassadør for bygde-Norge og landbruket. Driften skal bidra til en positiv fokusering på de verdiene som landbruket representerer.


Kulturlandskapsprisen for Møre og Romsdal ble i år tildelt familien Krakset som driver Hakallegarden i Vanylven kommune. Jeg har skrevet om denne fantastiske opplevelsesgården før her på bloggen, som familien vår forelsket seg hodestups i på vårt første besøk dit for noen år siden. Her kan du lese det første innlegget, og jeg skrev også litt om Hakallegarden i dette innlegget.


Dette skriver Sunnmørsposten i pressemeldingen sin:

"Aina og Olav har lagt vekt på å utnytte ressursane på bruket. Bygningane, tunet og jordbruksarealet er velstelt, ryddig og fint. Dei har lagt vekt på å gjere ting annleis, utradisjonelt og overraskande og det har dei lukkast med. Aina er kunstnar og det har sett sitt preg på utforming av lokala, bygningane og tunet. Aktiviteten på bruket er også eit positivt innslag i å snu trenden med fråflytting. Aktivitetane på Hakallegarden har vorte godt mottekne."

Aina og Olav har lagt ned en enorm mengde arbeid her, over mange år, og jeg er så glad, så glad for at nettopp de har fått denne utmerkelsen. Vi er så heldige som får lov til å komme hjem til dem, ja for det er jo hjemmet deres, og stelle med dyra, rusle rundt på gårdstunet, og drikke kaffe i fredelige og kreative omgivelser. Uansett årstid så er det alltid så koselig å komme hit. Og butikken og kafeen på låven er i stadig forandring. Alltid nye overaskelser på hvert besøk.

Foto: Hakallegarden

Og ikke nok med kulturlandskapsprisen, så har ikke mindre enn to TV-produksjonsselskap vært og filmet her. Ett av programmene er 'Gøy på landet' som vises på TVNorge denne uken. I går fikk vi se en av ungkarene servere lokale delikatesser inne i lavvoen på Hakallegarden, og i kveld får vi se mer herfra.

Foto: Hakallegarden

Da blir det sveler og TV-titting på oss i kveld.
Ha en fin kveld du også :-)

tirsdag 20. september 2011

Teglsteinsvegg

Da vi tok vekk gipsplatene på den ene veggen på kjøkkenet fant vi en murvegg. Fikk med en gang lyst til å beholde den, men tanken på arbeidet som lå fremfor oss var litt overvelmende. Heldigvis tok mannen affære og begynte arbeidet med skraping, pussing, fuging, oljing, osv. Det tok mange dager, men se så fint det ble!


Er litt usikker på hvor enkelt eller vanskelig det blir å holde en sånn vegg ren. Den ligger tross alt bak kokeplatene, men satser på at ventilatorhetten tar bort det meste, pluss at vi har brukt klinkerolje på overflaten.


Og sånn så veggen ut før


Jeg er superfornøyd!!!

Ønsker alle som titter innom en fin dag :-)

tirsdag 13. september 2011

Skapfornyelse og bloggvenn

Jeg liker godt kontrasten mellom hvite vegger og mørke møbler, men synest dette Markør-skapet fra Ikea hadde gjort seg med en litt lysere bakvegg nå som det har fått en litt mer fremtredende plass i stuen.

(Det regner og er grått ute, og slik har det vært mange dager nå, så bildekvaliteten blir deretter).


Tapeten er fra Gasellene.


Og nye knotter kjøpt på Ting gjør susen.

Midt i alt dette regnet er det kjekt med noen lyspunkter. I går møtte jeg herlige Trine igjen, og hennes "til å spise opp"-søte barnebarn. En liten tur innom Fretex måtte vi, så klart, der jeg blant annet fant denne lille sukkerskålen. (Som er på fotoshoot i vinduskarmen for at bildet skal bli noenlunde klart).


Sååå kjekt å se deg igjen, Trine!
Enda et lyspunkt ble det om kvelden da jeg og to venninner trosset regn og vind og møttes i byen til koselig prat og kaffe.

Ellers skal kvelden her hos oss brukes til lakking av fuger, maling av panel, og andre 'gøye' gjøremål ;-)

Ha en fin kveld!

onsdag 7. september 2011

Fine lamper

Jeg har brukt veldig mye tid på å finne den rette lampen til kjøkkenet vårt, den som skal henge over bordet. Har vært innom mange nettbutikker både i inn- og utland, og fysiske butikker hvorhen jeg har gått. Og så, plutselig, hang denne herlige lampen rett foran nesen min på Åhlens. Helt utrolig! Den har ikke kommet opp ennå, men tror og håper at det blir fint og at den passer inn.


I tillegg fant mannen denne fine House Doctor lampen på en for meg ukjent (til nå) interiørbutikk her i Bergen, Solstrand Interiør. Den er bare å skru fast hvor som helst, så den har skint for oss en stund. Han kom også hjem med noe annet fint fra denne butikken, noe som jeg har ønsket meg veldig lenge. Men tror det fortjener et eget innlegg.


Jeg var også så heldig å kuppe denne flotte retrolampen, som jeg tror er favoritten, på en bruktbutikk i Trøndelag. Det var mens jeg var på 'raid' sammen med denne damen, som også har en flott lampe å vise dere i dag ;-) Husker ikke hva butikken het - det gikk litt i surr for meg den dagen...


Ha en fin dag videre alle sammen :-)

mandag 5. september 2011

Hobbykoffert - tutorial

Når man renoverer halve huset kan det hende at noen rom blir litt større samtidig som noen rom blir litt mindre.

Noen møbler må omplasseres, og noen møbler må erstattes - med andre løsninger, som for eksempel en oppbevaringskoffert.

Jeg tok en gammel koffert kjøpt på Fretex en gang, støvete og fæl ;-)


Som jeg støvsugde og vasket på innsiden


Jeg målte lengden og bredden på kofferten, inkludert sidene, både på lokket og selve kofferten.
Så tok jeg en gammel voksduk som jeg klippet til i riktig størrelse, pluss 1 cm sømrom.


Deretter måtte jeg finne hjørnene ved å trekke fra høyden på kantene og dele på to, og deretter streke opp på baksiden av stoffet.


Så klippe til hjørnene


og sy dem sammen.


På selve koffert-delen brettet jeg ned kanten og stiften den fast til kofferten (fordi det ligger noen harde plater inni), men man kan også lime eller sy (dersom foret fra før er sterkt nok).


På lokket skulle jeg også stifte foret fast, men så oppdaget jeg at det var et sånt uttrekkbart lokk som gjør kofferten større. Siden jeg allrede hadde klippet til foret og ikke orket å lage ett nytt ett som var større, bestemte jeg meg for å lime det fast i stedet. Da ble kanten rundt synlig, men synest ikke det gjør noe, da det originale papiret er ganske fint og matcher voksduken.


Da er det bare å fylle kofferten med hobbysaker.


Jeg hadde en gammel koffert til, som ikke trengte nytt trekk synest jeg. Der har jeg samlet
jule-hobbyting.


Kjekt å være tilbake på bloggen igjen! Og snart kommer bilder av det nye kjøkkenet som snart er ferdig, (men som fortsatt mangler en del 'småting' som ovnsvifte, lister, sokkel, foring rundt vinduer, litt maling, osv.)

Vi sees :-)
Related Posts with Thumbnails