-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!mandag 30. november 2009

Lystid

Nå i 'mørketiden' er det ikke noe som er koseligere enn levende lys.Den første gangen vi var med på lysfesten ved Lille Lungegårdsvannet var jeg helt forferdet over at alle kunne vandre rundt med levende fakler (og paraply!) i et virvar av tusenvis av barn og voksne midt i sentrum. Nå har jeg liksom blitt 'vant til' det, og det går jo alltid bra.

Nå på lørdag troppet vi opp (uten paraply, jippi!) og ungene fikk lysstaver. Vi sang julesanger, hørte på nydelig musikk fra Ole Edvard Antonsen (fikk frysninger nedover ryggen...) og Nordic Tenors, og vi syntes alle at Marit Voldsæter er fryktelig morsom. Prikken over i'en var nok da min datter fikk autograf og ble tatt bilde sammen med Ole Edvard Antonsen. Og for en utrolig koselig fyr han er. 


På søndag var det duket for tenning av det første adventslyset. Problemet var bare at vi ikke kunne finne adventsstaken. Sikkert en velkjent situasjon, men i fjor var jeg faktisk veldig flink og merket alle kassene med julepynt slik at vi lett kunne finne frem til det vi vil ha i år. Da hadde det også vært veldig greit om vi hadde plassert alle kassene litt lett tilgjengelig slik at vi slapp å omorganisere hele boden for å finne adventsstaken før frokost...

Etter en time inne i boden, og mens sulten slet i oss, måtte vi kapitulere. Etter frokost fant jeg denne hjerteboksen i filt som jeg kjøpte på Jysk en gang, limte på et rosa pompom bånd som jeg sprettet av en gammel gardin, fyllte den med dekorasjonsstein, og vips, så hadde vi en brannfarlig adventsstake.

Ha en koselig adventstid!

Hilsen Sølvi

3 kommentarer:

Marthe sa...

Hei kjære du!

Og gratulerer med blogg! Jeg gleder meg til å følge deg og lese hvert eneste ord, enten det kommer på nynorsk, bokmål eller "knotnorsk";) Åå, nå lengtet jeg plutselig tilbake til Bergen. Har vært på lysfesten de siste fire årene, og synes det har vært noe av det fineste med førjulstida. Det er så stemningsfullt og vakkert. En gang så vi det fra toppen av Fløien. Ikke verst det heller. Men det er som du sier litt skummelt...

Likte godt den brannfarlige adventstaken, hehe. Inspirerte meg til å lage en lignende, hvis det er lov?

Også liker jeg det du har skrevet i margen her om at du vil nyte tiden hjemme mens barna er små. Jeg kan ikke være mer enig! Har jeg muligheten vil jeg også være hjemme en stund med Mathea. Det er jo en tid du aldri får igjen.

Jeg og Mathea er alene i kveld, og den lille jenta mi ligger i sofaen ved siden av meg og leker med hendene sine. Jeg smelter! Håper du koser deg og har en flott dag med dine.

Titter snart innom deg igjen:)

Klem fra Marthe, som digger navnet på bloggen din, men som ikke får lagt igjen kommentar uten å logge på med google konto. Den fører deg til en gammel blogg. Nå er jeg på http://thinktank.blogg.no

En støvel og en sko sa...

Hei Marthe!

Så koselig å høre fra deg :) :)

Ja, veldig koselig med lysfest. Spesielt i år, da det ikke regnet (noe særlig). Det første året vi var med (tre år siden) høljet det ned og vi hadde ikke ordentlige regnklær (evig optimist...)

Klart du har lov til å kopiere adventsstaken. Det er det beste komplimentet!

Ang å være hjemme med barn, så skal jeg være ærlig å si at det er et valg jeg vet jeg aldri kommer til å angre på, selv om jeg av og til savner mer voksenkontakt som en uterbeidende jobb gir. Men jeg er veldig glad for at jeg har anledning til å jobbe hjemmefra, for da kan jeg legge løpet selv og være mye sammen med barna.

Babyens første år er en helt fantastisk tid. Og når de 'finner' hendene sine... det er sååå søtt. Vi voksne ser verden fra et helt annet perspektiv, og det er godt å bli minnet på de 'nære ting'. Husker så godt da min eldste datter oppdaget løvet på trærne som blafret i vinden. Det var god underholdning for henne.

I dag har lillegutt vært hos øyelege, og vi har vært og gått på skøyter, så nå er det natta for meg.

Tusen takk for kommentaren din, Marthe. Den betyr mer enn du aner. Kos deg videre med ditt lille vidunder.

Klem fra Sølvi

Kaspara sa...

Hei Sølvi!
Så herlig med de som finner råd for alt! Adentsstaken du laget i hui og hei ble jo ordentlig søt den!
Lysfest høres stemningsfullt ut i en mørketid!
Du spurte meg om hvor kjøpe "Boligliv". Det fåes nok kun hos Narvesen, men enten så har ikke den narvesen du har lett i tatt det inn eller det har vært utsolgt. Kanskje du kan forhøre deg neste gang du er der. Av de norske interiørblad minner det mest om Rom 123, bare enda finere synes jeg.
Det hender faktisk jeg har sett noen like bilder i de to bladene også.
Ha en fin desemberkveld, Sølvi!
klem fra Kaspara

Related Posts with Thumbnails