-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!onsdag 1. desember 2010

Ny julekalender med stoffrester og restegarn

Vi har både hatt aktivitetskalendere, kalendere med bare bilder, appelsiner med nelliker og sjokoladekalendere i hus, men den kalenderen som slo aller best an hos oss var nok Playmobil.

Siden jeg hadde mange ideer om hvordan selve kalenderen skulle se ut i år (og en stor pappeske med luker var ikke en del av det) måtte jeg til pers og pakke inn 72 små Playmobil leker, som jeg hadde tatt ut av de originale kalenderene (ja, riv dere i håret, jeg vet det har klikka for meg, men når jeg først har fått en ide i hodet...)


Utgangspunktet var en ferdig tøykalender med 24 ringer fra Nille.


Men kalenderen i hodet mitt lignet mer på Kaspara sin flotte hjemmelagde kalender fra kk julen.

Jeg brukte pepperkakeformer kjøpt på Ikea i år som mal for skogsdyrene, pluss en fugl og et tre som jeg tegnet selv. Jeg tegnet av dyrene på et stykke vlisofix, strøk vlisofixet på noen stoffrester, klipte rundt, strøk figurene på kalenderen og sydde rundt med sikksakk søm.


Deretter sydde jeg en kant med overkast sting i heklegarn rundt hele kalenderen slik at jeg hadde noe å stikke heklenålen i når jeg skulle hekle kanten rundt. Dette var litt tidkrevende og litt av en tålmodighetprøve, og de med et godt øye kan sikkert se at stingene ble lengre og lengre på vei rundt...


Hjertet i midten var litt kjedelig som det var, så jeg tok brodernålen fatt og sydde på en liten tekst i midten, pluss noen knapper og så limte jeg på en lilla kroklisse rundt.


Noen heklede rosetter og stjerne i toppen av treet kom også på plass.


(ps - den blomstrete figuren til venstre er ikke en blomst eller en sky, men et pinnsvin. Ikke lett å sy tagger for en amatør som meg...)

Kalender uten pakker (bilde tatt i gangen i går kveld),


og her henger kalenderen nå, i kosehulen, og med 1. desember tom (Det vat stor jubel i heimen!)


Julen nærmer seg, og vi gler oss.

Ønsker alle som titter innom en koselig adventstid.

Klem fra Sølvi

22 kommentarer:

MøbelPøbel sa...

En av de FINESTE kalenderne jeg har sett!Du har jo virkelig fått det beste ut av den, og så de fine dyrene da..nydelige stoffer til en knall ide!

Tøvsjur sa...

Hei på dæi!
Så søt kalender du har laga da.
Likte denna kjæmpegodt. Kjæmpelurt å bruke Ikea forman som mal. De e så søte.
Heldige ongan dine som får så fin kalender.
Her i tøvsjjurhuset glede vi oss masse til jul og til å reise hjæm til nord for å feire. Håpe du har en kjæmpefin adventstid.
klæm

Bente sa...

Hei - så kjempeflott kalender - du er jo så flink til å sy - og så lurt å personliggjøre et ferdig utgangspunkt slik som du har gjort. Våre store jenter er også barnslig opptatt av sine kalendere - det er mormors gamle broderte som er hengt opp og utstyrt med pakker og litt smågodt. Jammen har de ikke laget kalender til oss voksne også - tror den inneholder løfter om ulike gjøremål - i dag har de laget middag:)

Ha en fortsatt fin onsdagskveld - og god desember:) Klem fra Bente.

Marianne sa...

herlig kalender - kreativt og elegant.
håper du får en hyggelig og god adventstid!
klem m

Nina sa...

Du er herved utnevnt til adventskalender-genial, Sølvi ;)! 72 småpakker - OhMyGod. Well done, mom.

Trollmora sa...

wow. . . Så flink og kreativ og tålmodig du er! Tar av meg hatten jeg altså! Kalenderen er virkelig nydelig!

Lotten sa...

Wow... vilken fin makeover! Jag är mäkta imponerad av att du orkat slå in 72 små paket.....

Mette sa...

Sa flink du har vaert! Virkelig imponert! Kjempeide!

klem mette

ralfefarfars paradis sa...

Den ble jo kjempefin;) Jeg har ikke hørt om playmokalender- men jeg får bruke det til neste år;) Har de samme pepperkakeformene jeg også;)

Anonym sa...

Åh så utrolig koselig kalenderen ble :-)), så kreativt!! Ja hvorfor ikke stassje og sy om trauste kjedelige tinger !? Jeg blir inspirert.. Mange klemmer fra Anita! Ha en fin kveld forresten ,:-))

Anonym sa...

WOW! Det var en UTROLIG fin kalender! Flink du er !!

Marit

Kaspara sa...

Kjære Sølvi
Jeg elsker kalenderen din! Så utrolig fint det ble med disse retro-dyrene!!! Og så lurt å bruke halv-fabrikata, sparer en for en del arbeid som heller kan brukes til maraton-innpakking!
Skjønner deg egentlig veldig godt jeg og hadde sikkert drevet ompakking jeg også.
Far i huset har mang en gang revet seg i håret, når jeg har røsket opp ferdigpakkede gaver jeg ikke er fornøyd med papiret på.
Ha flotte dager og supergøy å se den fiiine kalenderen din!
Klemmer fra Kaspara

Furuheim sa...

Kjempefin. En av de fineste jeg har sett. Jeg slenger meg på som følger jeg:)Furua

Andregasellen sa...

Hei Sølvi:)
Sitter nå på hotellsenga i Køben og blogger litt, kom på at du stilte et spørsmål om sånn konditorfarge inne hos oss:)Vet du at jeg har aldri funnet noe annet enn sånn E-konditorfarge jeg, men vi har ikke så mange avanserte butikker i Halden da.Det finnes sikkert noe å få kjøpt på nettet, det må da gjøre det!Det har jeg lyst til å finne ut, for det hadde jo vært ålreit å bruke en som ikke er tilsatt sånne kunstige stoffer.Mamma har holdt på å farge garn med avkok fra sopp og sånn, og fått de helt utroligste farger på garnet.Rosa og lilla og oransj og gult og sånn!Hvis DET går an, så må det jo være noen som har funnet opp naturlige konditorfarger også:)
Nei nå må jeg løpe i dusjen, Førstegasellen er veeeeldig utålmodig på å komme seg ut på loppis:)
Ha en fin helg, klem fra Køben:)

till-vidas-ara sa...

Vilken underbar!!!!!! Du är verkligen duktig på att pyssla de vackraste sakerna kära du, och jag förstår hur lyckliga dina små är! Här orkas inte lika mycket, men det går bra ändå :) Önskar dig en underbar adventshelg *****

Kramar Lycke

soisses sa...

that is so lovely. it fits perfect to the rest of your great home. i really like it.

Re-dizain sa...

Det var den finaste julkalender jag sett...superfint!!!

Eple sa...

Flott kalender!!

- og fantastiske bilder fra bergen og lysfesten i forrige innlegg. Eeelsker lysfesten, men i år var det vireklig grisekaldt. Så ut som en god løsning å nyte den på avstand :-)

Vesle Serena sa...

Hei! Takk for kommentaren på bloggen min. Veldig fin blogg du har! Jeg lurer på om du og din datter har lyst å være gjesteblogger hos meg? Hvis hun er glad i å tegne..Jeg har en liten idé! Send meg gjerne en mail vesleserena (at) gmail (dot) com! Klem

As sa...

Kreativ og flott kalender=) Elsker å sette sitt personlige preg på det hele! Setter pris på beskrivelsen av fremgangsmåten, da jeg ikke kan sy men gjerne vil lære meg det en dag.
Takk for titten=)

Anette {foreldremanualen} sa...

Den ble utrolig stilig! :-D

-nille sa...

Så fantastisk fin kalender! Vi er strålende fornøyd med at et så enkelt utgangspunkt fra oss kan være grunnlaget for å la din kreativitet og fingerferdighet får utfolde seg! Den ble virkelig kjempefin!!! Deler innlegget ditt på vår facebookside - dette var et supert tips til inspirasjon for andre kreative - om enn litt sent for selve kalenderlaging naturligvis :)

Related Posts with Thumbnails