-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!tirsdag 11. januar 2011

Strikking og hverdagsterapi

En stund før jul fikk jeg oppskrift på noen skikkelig kule pulsvarmere av Strikkefanten. Jeg var nemlig på jakt etter en oppskrift på en litt 'røffere' eller 'grovere' type pulsvarmere, da jeg oppdaget denne bloggen. Jeg la igjen en kommentar, og ikke lenge etterpå kom en koselig mail fra Heidi Kristin om at hun gjerne ville dele sin selvkomponerte oppskrift med meg.

Så ble det strikket to par pulsvarmere i julegave til venninner, men husket ikke på å ta bilde av dem før jeg pakket dem inn. Men her her bilde av Heidi Kristin sine, som er fantastisk flotte. Lange og gode, akkurat som jeg liker.

Foto: Heidi Kristin Tharaldsen

Heidi Kristin sendte meg i tillegg en oppskrift på hals, som passet perfekt til strikkegarnet jeg fikk til jul. Mannen og ungene hadde nemlig vært på julehandel på Alpakka Apotek og kjøpt, bl.a. åtte nøster Misti Alpakka.


Jeg er blitt litt hekta på dette garnet (har heklet av det før) - det er så utrolig mykt og varmt, og helt perfekt til en varm hals nå i vinterkulda.


I går var det 'en sånn dag'. En dag der alt slo seg vrangt. Jeg var trøtt pga dårlig nattesøvn. (Jeg holder på med ett oppdrag som er ganske viktig og stort, og jeg er redd for å skuffe oppdragsgiveren min). Og ungenes humør og oppførsel varierte mellom å ikke få til matteleksen, å ikke ville ha hjelp til matteleksen, å ikke ville gjøre lekser, å ikke ville spise middag, og ikke ville legge seg, og så videre.

Når vi til slutt hadde fått alle i seng, var jeg i grunnen klar til å stupe til sengs jeg også, men noe fortalte meg at jeg burde roe ned i godstolen litt, med strikketøyet. Og for en terapi! Etter hvert kunne jeg føre en normal og saklig samtale med mannen min, og vi fikk til og med sett en film ('Pay It Forward').

Med åtte nøster har jeg nok til en hals til, og kanskje et par pulsvarmere til meg selv? På denne halsen har jeg til og med dristet meg til å prøve på en flette, slik som Heidi Kristin har gjort.


Skal nok klare å komme meg gjennom vinteren med strikketøy for hånden.

Ønsker alle som stikker innom en fin kveld!

13 kommentarer:

Wilhelmine sa...

Hei, så deilig det garnet så ut, det må jeg prøve ut, jeg elsker jo også alpakkagarn. Superfin hals du har laget. Den grå med flette ser jo ut til å bli knall den også. Kjenner meg igjen med slike dager hvor liksom ingen ting klaffer, da er hekletøyet det beste som finnes, bra terapi det;))

Datt sa...

Hadde ikke vært terapi for meg, hadde blitt sinneutbrudd og raserianfall! Synes strikking er forferdelig vanskelig!!

MøbelPøbel sa...

Så mye fint du lager! Kjenner godt til sånne dager ja..alt og alle slår seg vrang..Godt med litt "terapi" da:) Klem

Tøvsjur sa...

Hei på dæi!
Så flink du e til å strikke. Kjæmpefine pulsvarmere og hals. Kjenne til det at handarbeid e terapi, fordet om stikking overhodet ikke e terapi for mæi:)

Hello Baby Lou sa...

Det høres skikkelig koselig ut å strikke, burde kanskje prøvd selv. Med været utenfor stuevinduet, kunne jeg selv trengt litt terapi..

Anonym sa...

Fine pulsvarmere. Digg med lange, de varmer så godt. Helt enig, strikking er fin terapi. Defor er jeg nesten blitt avhengig selv. Ha en fin kveld du å ;-)

Andregasellen sa...

Hei Sølvi!
Så flink du er!Du burde åpne butikk og selge sånt, jeg mener det!Det er jo flotte gaver:)
Håndarbeid er definitivt terapi for meg også, man blir så glad av å skape!Håper oppdraget går fint, men husk at uten søvn duger ingen:)
Ha en fin kveld videre!!
Klem herfra!

viviann sa...

Hei og godt nytt aar til deg!!;) Har ikkje vore so mykje blogging paa meg i det siste... Haaper du har hatt ei koselig jul. Kjempefine pulsvarmere og hals. Maa virkelig begynne og strikke og hekle igjen. Snartsnart:) Driver paa og pakker og styrer her. Skal flytte inn i nytt hus den 22 januar og gleder meg soooooooo:) Skal legge ut bilde paa bloggen snart. Huset er perfekt for oss, og skal til og med opne eit lite studio/butikk i huset. Har eit rom med eigen inngang, so det gleder eg med veldig til. Nyt kvelden din og slapp av, og husk at det er viktig med nok sovn;) Haaper alt ordner seg;)
Ein stor klem fra Viviann:)

Eple sa...

Strikking kan være god terapi- men av og til trenger jeg terapi etter at jeg har prøvd meg på strikkeoppskrifter, kan bli så frustrert ;-)

Veldig fine pulsvarmere og hals. Fine farger og garnet så veldig mykt og deilig ut. Flink er du!!

Bente sa...

God kveld - og, ja - strikking er terapi - lurt av deg å sette deg med pinner og garn når dagen kan se ut til å gå litt på tverke. Jeg har mange uavsluttede prosjekt liggende - har lettere for å begynne på noe nytt framfor å avslutte det jeg holder på med.

Flott hals og pulsvanter:)

God natt - klem fra Bente.

Randiga Tråden sa...

Så varmt och skönt det ser ut.

Heidi Kristin sa...

Så artig å se halsen, og at oppskriftene var brukanes. Den ble kjempefin:-) Flette fikser du jo som bare det:-)
klem fra Strikkefanten!

marian sa...

Du har så fine innlegg på bloggen din. Har sansen for det med heimlaga gåver... etterkvart har eg skjønt at her i"Blogglandia"er det ein god kultur for positive omtalar og kjekke overraskelsar!!

Om du tek deg ein tur innom bloggen min, ligg det ei utfordring og ventar...Håpar du er med!

Marian

Related Posts with Thumbnails