-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!tirsdag 4. januar 2011

Håndlagde gaver, og et løfte

I høst hadde jeg i en periode dilla på å sy blyantruller (eller hva de kalles) og like før jul fant jeg også på å lage en hver til ungene våre. Jeg hadde nemlig lovet meg selv at jeg skulle kun gi hjemmelagde gaver til jul. Jeg innså ganske fort at jeg ikke kom til å klare å holde dette løftet, og til slutt ble  
bare litt over halvparten av gavene av den hjemmelagde varianten.


Men, så kom jeg over dette innlegget til I'm with Leia (via Lotten) og etter en liten tenkerunde, bestemte meg for å hoppe i det. Jeg har dermed avlagt et løfte om bare å gi håndlagde gaver i 2011. Men bare for å ha sagt det, så går det fint an å gi gaver laget av andre også.Ungene ble forresten kjempestolte og glad for blyantrullene sine.
Her er lillesøster sin,


og her er lillebror sin.
En av blyantene ble iherdig brukt i hele julen, ble spisset utallige ganger, og har derfor forsvunnet ned i folden. Det var gullfargen, ja :-)


Jeg håper flere blir med på dette flotte initiativet. Bare trykk på bildet til venstre her og bli med!

Ha en fin kveld, og en god uke videre.

Klem fra Sølvi

22 kommentarer:

Nina sa...

Jeg var nesten der. Tror alle gavene jeg ga var i håndlaget-versjon - v meg eller andre - inkludert et par trykk jeg har kjøpt - og det teller vel? Ungene fikk derimot litt annet stæsj. Tretten og fjorten - og hjemmelagde gaver - jeg tror jeg drøyer to år med den. Men de satte faktisk pris på superunderøyet de fikk ;). Men jeg skal bestrebe meg så langt det går i år også.

Datt sa...

De var jo kjempesøte, skjønner godt at de ble fornøyde! Og jeg er imponert over pledgen, jeg skal følge med deg!! ;)

Fargevandring sa...

Kjempefine blyantruller. Tror ikke jeg tør å bli med på det løftet om hjemmelagde gaver selv om det var en veldig fin idé....Hilsen Anne Lise

Dorteas lille verden sa...

Hei, og godt nyttår! I 2010 ble jeg endelig "venn" med symaskinen min:) Har hatt en tendens til å grue meg for å ta fatt på syprosjekter, så symaskinen har ikke tidligere blitt brukt så flittig! Men i 2010 lagde jeg ca 50 hjerter av ullfilt som jeg stappet med vatt, og gav bort i julegave:) Søte og morsomme gaver, som ble godt mottatt!
Blyantrullene som du lager er kjempe smarte! Har du laget mønsteret selv? Ser for meg at disse er ypperlige som bursdagsgave:)

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Hej

Ja hjemmelavede gaver er fantastike, og jeg synes at det er en skøn ide den dame er kommet på, men tror bare ikke selv at jeg kan holde det et helt år. Lidt ligesom en slankekur, sådan en kan jeg heller ikke holde:)
Sjovt med de der blynt-pølse-penalhuse. Sådan et syede jeg også til min datter (11½) i julegave, og hun blev bare så glad for det.
Det er så skønt når ungerne bliver glade for hjemmelavede ting.
god aften til dig, stine

MøbelPøbel sa...

Ååå..de var sukkersøt nydelige! Jeg vil også ha! ;) Kanskje jeg skal prøve meg på en..har du lagt ut en oppskrift jeg ikke har fått med meg? Kjempefin gaveide!

IJ sa...

Kjempefine gåver ungane dine har fått! Og så lurt å avlegge løftet om berre handlaga gåver i år! Skulle kanskje, eg òg..?

Godt nyttår til deg òg!
Klem

Lisa Kjellerød sa...

Hei! Thank you for visiting my blog and for the lovely comments! You have a very nice blog here also and I spotted bits of your old life in Englnad all over (weetabix tin, Cadburys hot choc etc!)

popetotrora sa...

Vilka jättefina pennfodral!

Jag såg också hos Lotten att hon lovat detta och funderade på att hänga med. Men jag tror jag kommer få svårt att hålla det. Jag kan däremot lova att jag ska försöka ge bort mer handgjort och mindre köpt. Lite halvvägs liksom... :-)

Lotten sa...

Åhh så fina pennrullar du har gjort till ungarna dina ;-) Den med svamparna var ursöt!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Flotte blyantruller. Tror nok det med kun hjemmelagde gaver er litt i overkant for meg, gitt. Dette var første jul jeg kunne gi noe selvprodusert fra min nye venn symaskina. Så det ble brødposer på halve familien og jeg var så kry. Men det er langt derfra til 100% selvgjort. Men dette er et supert tiltak, lykke til!

Kaylovesvintage sa...

they are very pretty, guess the elephant is my fav one

Stéphanie sa...

So lovely !
Happy new year !

Linda Katrine sa...

Flotte blyantruller, de vil jo fungere til strikkepinner også :)
Synes det løftet er flott jeg, men kan ikke tenke meg at jeg klarer å produsere 50 julegaver som folk blir glade for (for man må jo gi bort noe som er bra også:p ) så jeg får ha som mål å starte nå, og lage så mange som jeg klarer!
Jeg håper på å begynne å prøve symaskina mi litt i år også, men vi får se... :)

salige lavendel sa...

Kjempeflotte blyantruller, synes de er mye finere enn vanlig penal!

Kiiromi sa...

Såå himla fina pennrullar du gjort. Älskar allt med svampar så den är lite av en favorit.

/Mia :)

Namaste (jeo74) sa...

Så skitfine blyantruller!!!
Du e dyktig altså!

Har tenkt litt på løfte om himalagde gaver eg og, men de fleste i familien min ser ikkje den samme verdien i det som meg...

Nå sitte eg forresten og hekle på dei papprundingene ;o)
Tusner på takk for all inspirasjon snuppa!

Fargeheimen sa...

Så flotte desse blyantrullane er.
Liknar litt på strikkepinneetuiene mine.
Lurer på om ikkje eg skal sy sånne til gutene
mine, så har dei kanskje meir orden i ting og
tang. :)

Eg og prøver å gje handlaga presanger til jul, men ikkje alle likar dette så då må det kjøpeting til.
Likar best den "heimelaga" gåva eg får kvart år hjå søsteren min. Det er nemmeleg ei hjortesteik. namnam.

Glede sa...

Godt nyttår! Så utrolig mye fint du har laget i det siste! Har tittet gjennom mange innlegg her nå.. Artig å gi bort slikt!

Tøvsjur sa...

Hei på dæi og masse godt nytt år!
Kjæmpefine blyantruller du har laga. E så koselig å kunne gi hjæmmelaga gaver.
Min plan va også å kunne gi hjæmmelaga gaver til alle, men tia strakk ikke helt til. Men neste år skal æi klare det, må bare være tidlig ute:)
Håpe du har kosa dæi masse i jula sammen med familie.
klæm fra mæi

Heidi Kristin sa...

Hei og godt nytt år til deg:-) Blyantrullene du har laget er virkelig fine. Fargerike og med snerten lukking!
Jeg er veldig fristet til å henge meg på løftet med bare hjemmelagde julegaver i år... Har jo til og med en splitter ny overlockmaskin å leke med! I første omgang tror jeg at jeg skal ha som mål å ha små julegaveprosjekter gjennom hele året mellom alt annet jeg lager. Kanskje fører det til bare hjemmelaget? vi får se:-)

till-vidas-ara sa...

Oj, vilka underbara pennrullar!! Helt ljuvliga..me like ***

Kramar Lycke

Related Posts with Thumbnails