-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



torsdag 25. februar 2010

Litt mer om hekling i disse OL tider, og kreativ blogger award fra Miss-Handy

Jeg må innrømme at jeg er en av de som elsker å se på skiløperne og skiskytterne våre nå i OL. Samtidig så hekler jeg. Ikke alltid like lurt å sitte med noe skarpt, tynt og pinnelignende i hånden når Petter Northug leker katt og mus i løypa eller når skiskyttergjengen fomler på standplass, men det har gått bra til nå.

Her om dagen holdt jeg et lite uformelt heklekurs for en venninne, og det var da jeg tenkte at det hadde vært greit med en bok med detaljerte forklaringer av framgangsmåter. Så sist jeg var innom biblioteket fant jeg denne hekleboka skrevet av Sophie Britten.


Som dere ser så er forklaringene detaljerte og lette å forstå. Dermed anbefaler jeg denne boka til nye hekleentusiaster!




Jeg synest disse leggvarmerene var skikkelig kule.


Og hva med en liten heklet bikini? Hm.. lurer på om man kan justere oppskriften til en bikini med ekstra hold-up?


Og en side med oppskrift på blomster. Alltid greit med et lite lager av blomster og pynt.

Ellers går det for det meste i heklede sopper under OL tittingen. Kardemomme ga meg en rask innføring i soppehekling i kommentarer under "Syslerier og vinteridyll" innlegget. Tusen takk, Kardemomme!


Mitt neste hekleprosjekt blir nok et setetrekk ala Pillepalle. Søte Pillepalle har laget et innlegg der hun forklarer hvordan man hekler et kjempefint krakketrekk. Du kan se det fine trekket, med forklaring her

Så har jeg fått min aller første award fra Siv med den fantastiske fargerige og inspirerende bloggen Miss-Handy. Tusen tusen millioner takk, Siv!!!! Det er nesten som å vinne OL gull for meg, dette her.



Så er det meningen at jeg skal gi awarden videre, og det er jo så utrolig vanskelig å velge, for alle blogger jeg følger og besøker jevnlig, gir meg så utrolig mye.
Jeg gir awarden videre til Skattejeger'n som har en skikkelig 'feel-good' blogg og et hus fullt av skatter, og til Pillepalle som alltid får meg til å smile og som, når jeg leser bloggen hennes,  gir meg et lite 'dytt' når jeg tror jeg ikke får til noe.

Ha en fin dag videre!

Hilsen Sølvi

PS: Fantastisk give-away hos OUR LITTLE LOVE NEST der dere kan vinne bl.a. dette fine bildet!!

tirsdag 23. februar 2010

Vår i blogglandia!!

Ute daler snøen, men her inne er det blitt vår.

Nå har jeg sittet her og besøkt mange nydelige blogger, og det er ikke vanskelig å se at vi alle lengter etter våren. Selv om jeg liker snø og har ikke det minste i mot at den ligger litt lenger en vanlig, fikk jeg en deilig vårfølelse inne på kjøkkenet i dag. Denne gamle gardinkappen skulle egentlig klippes opp brukes som deler av noen trekk jeg hadde tenkt å sy til sitteputene på kjøkkenet. Men bare på gøy så hengte jeg kappen opp for å se hvordan den tok seg ut i vinduet før jeg gikk løs med saksa...


Jeg ble faktisk veldig fornøyd, så nå kan den bare få henge en stund. Og sitteputene skal få trekk av nytt stoff fra Stoff&Stil.

Ha en fin tirsdagskveld i kulden!

Hilsen Sølvi

PS - Hadde søsteren min visst at jeg kom til å skrive et innlegg om GARDINER så hadde hun nok fallt av stolen. For det første så er vel ingen av oss noe særlig glad i gardiner (til nå...) og for det andre: hvor ofte har vi ikke sittet på kafe og fnist av de litt eldre fruene ved nabobordet sine snodige samtaler om de siste gardintrendene og de nye kjøkkengardinene, julegardinene, påskegardinene osv. Kanskje det blir oss om noen år??

torsdag 18. februar 2010

En liten utfordring...

fra snille Skattejeger'n har jeg fått. Hurrah!! Så kjekt at du valgte bl. a. meg! I denne utfordringen skal jeg liste opp mine 5 beste loppis/brukt kupp. I likhet med Skattejeger'n kunne jeg ha nevnt mange mange flere... Derfor jukser jeg litt og viser flere enn en ting på noen av bildene.

Når jeg sitter og drømmer meg bort med interiørbladene mine, tenker jeg ofte på hva jeg ville ha svart dersom jeg hadde blitt intervjuet om hjemmet vårt ala "Boligprat" der "Sølvi velger tre favoritter fra boligen sin". Da hadde jeg bl. a. nevnt de gamle lærkoffertene jeg fant på Fretex i forrige uke. Men siden jeg betalte 295 kr og 125 kr for koffertene, kan de nok IKKE kategoriserest som 'kupp' og jeg har derfor funnet frem disse hærlige tingene: 

Denne lekesymaskinen kjøpte jeg på et bruktmarked i England for ca 20 kr. Den så ikke ut til å ha vært brukt noe særlig da jeg kjøpte den med originalemballasje, bruksanvisning, ekstra spoler og prøvelapper. Den syr sikk sakk sting og er utrolig gøy for lillesøster å sy på mens mamma durer i vei på sin maskin.


Denne samovaren kjøpte jeg på Fretex for 80 kr. Den er merket 'Made in USSR' - litt artig at den var laget i et land som ikke finnes lenger! Etter studieopphold i Moskva angret jeg veldig på at jeg ikke tok med meg en sånn hjem, men så fant jeg altså denne her i min favorittbutikk like rundt hjørnet. Mange kafeer og skolekantiner i Russland har samovarer i bruk, og denne kan også kobles til strøm, men forløbig står den bare til pynt på kjøkkenet.

På bildet ser dere litt av lamineringsproduksjonen vår. Etter at jeg hentet ned lamineringsmaskinen fra mørkeloftet da vi skulle lage et gavekort til mamma, ble ungene helt fasinert av denne og vi satte i gang med å laminere noen bilder vi klipte ut av gamle barnebøker kjøpt på loppis. Disse blir fine som påskepynt, tenker jeg. Storesøs har også laget et skilt til kaninburet.


Jeg elsker gamle kjøkkenting og disse glassproduktene kjøpte jeg på loppis for en tier.


Flere kjøkkenting fra loppis. Løkhakker med glassbeholder og en kremsiphon fra loppis for 40 kr.


Og til slutt denne fine stolen som jeg fant to av på Fretex en gang de hadde halv pris tilbud på møbler. Jeg betalte 100 kr for begge. Setet er løst og det er derfor lett å skifte trekk etter humøret!


Jeg sender utfordringen videre til Marthe med den sjarmerende bloggen thinktank, Pillepalle med den kreative bloggen Pillepalles-verden og Lycke med den inspirerende bloggen till-Vidas-ara.

Ha en god kveld, og GRATULERER TORA BERGER!!!

Hilsen Sølvi

mandag 15. februar 2010

Superhelg

Lørdags morgen og sms'ene tikker inn:
Sms nr 1: "Hei! Er du hjemme?" Greit at jeg stikker innom i 1-tiden?"

Jeg elsker sånne impulsive uplanlagde besøk. Dette blir en knallfin dag!

Så sms nr 2: " PS jeg tar med ferske rundstykker ;-)"

Mmmmm, kan det bli bedre?

Så sms nr 3: PPS "Kan du lære meg å HEKLE?"

Ja, det kan det!! Hekle/inne/spise kosedag! Og tenk at jeg kan lære bort noe til min superflinke venninne som kan alt?

Så jeg hekler, viser, forklarer, skriver ned og forvirrer... Her har venninnen allrede begynt å få dreisen på det. (Og lillebrors Star Wars lego har sneket seg med på bildet igjen)


Og innimellom heklet jeg litt på den puten jeg har nevnt en del ganger tidligere. Men nå er den ferdig, altså.


Dette skal bli en rund pute, men tror jeg har økt litt for masse så den blir mok en tanke rynkete.


Grytelapp i samme fargeskala lyser opp på kjøkkenet.


Heklet sopp etter inspirasjon fra Kardemomme som hekler for frihånd. Stilken ble nok litt tynn, men jeg kommer nok til å hekle mange flere slike sopper og da kan jeg jo eksperimentere litt.


Så kom søndagen, og et utall heklelapper senere, og vi er på besøk hos nevnte venninne.

Mange, mange lapper. Ikke noe å si på entusiasmen! Jeg likte veldig godt denne fargekombinasjonen.


Kjempegode fastelavnsboller og mye annet godt fikk vi.


Søt pynt i spisestuen.


Og storesøster hadde plukket grener ute og overasket oss med selvlaget fastelavnsris i stuen vår.


En perfekt superhelg, med andre ord.
Ha en fin uke der ute!

Hilsen Sølvi

PS Groovybaby...and mama holder for øyeblikket en give-away der du kan vinne søte retrostoffer. Ta en titt på bloggen hennes her. Westmose har også en give-away og premiene består av en fin settekasse, samt et blad av tre med vintage tapet og to Bjørn Wiinblad platter. Du kan være med her.

onsdag 10. februar 2010

Dyrebare skatter

Denne helgen har jeg vært hos mamma og pappa. Seks timer i god og varm bil, fin musikk på stereoen, ungene godt innepakket i myke fleecepledd i baksetet sammen med et godt utvalg av kosebamser- og hunder, to fergeoverfarter med obligatoriske sveler/lapper, og vips så er vi der.

Denne gangen hadde mamma funnet frem noe gammelt sengetøy til meg. Hurra!!! Selv om de er gamle og slitte, så har jeg nesten ikke hjerte til å klippe dem opp. Jeg er nok litt pysete sånn. Det jeg kjøper på loppis og Fretex har jeg ikke noe problem med å klippe opp, men det som jeg husker fra hjemmet mitt har STOR affeksjonsverdi og det å 'ødelegge' stoffene sitter nok litt lengre inne da.

Det gule dynetrekket hadde jeg som liten, og det rosa i samme mønster var min søsters. Litt rart at jeg hadde det gule, med tanke på at jeg var den jentete jenta og min søster den guttete. Det lyserøde blomstrete trekket hadde jeg når jeg var veldig, veldig liten. Jeg husker det faktisk ganske godt.

Og så fikk jeg noen gamle stoffrester. De kan jeg i alle fall klippe i!!

Denne turkise duken  med  blomsterbroderier og blondekant fikk jeg også. Digger den!


Dette aller fineste sengetøyet fikk jeg i julen. Det flytter fra rom til rom og gjør meg glad!

Dette fine bordet var jeg også så heldig å få. Det er et lite salongbord, men har klaffer som kan slåes ut.


Og så denne lampen da. Kjærlighet ved første blikk! Jeg aner ikke hvor gammel den er, men skjermen er nesten som ny og ikke falmet som mange gamle skjermer er.


Det skortet ikke på tilbud om barnepass mens vi var 'hjemme', så da ble det anledning til noen fine turer i skog og mark.




I dag fant jeg  Rom 123 i postkassen. Da er det ikke annet å gjøre enn å sette seg ned å nyyyyte.






Ha en kjempefin kveld.

Hilsen Sølvi

tirsdag 2. februar 2010

Snø!

I motsetning til mange andre, så er jeg veldig glad for at vi fortsatt har snø! Vi har ikke akkurat vært bortskjemt med snø her i Bergen de siste årene. Denne uken snødde det enda litt mer, til stor jubel for de fleste i familien. Etter mange år i et land der kaoset råder når det faller noen snøfnugg hvert jubelår, har jeg nok blitt litt ekstra glad i snø med årene.


Så akebrettene er flittig i bruk her hos oss.

Og nå når isen er trygg igjen, kan vi ta skøytene ned fra knaggen og skøyte enda litt mer.

Så mens noen lengter etter våren, leter etter små vårtegn, pynter huset med friske blomster og kanskje saumfarer nettet etter rimelige Sydenturer, tar vi oss en liten runde med kjelken igjen.


Ha en fortsatt fin vinter!

Hilsen Sølvi
Related Posts with Thumbnails