-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!torsdag 25. februar 2010

Litt mer om hekling i disse OL tider, og kreativ blogger award fra Miss-Handy

Jeg må innrømme at jeg er en av de som elsker å se på skiløperne og skiskytterne våre nå i OL. Samtidig så hekler jeg. Ikke alltid like lurt å sitte med noe skarpt, tynt og pinnelignende i hånden når Petter Northug leker katt og mus i løypa eller når skiskyttergjengen fomler på standplass, men det har gått bra til nå.

Her om dagen holdt jeg et lite uformelt heklekurs for en venninne, og det var da jeg tenkte at det hadde vært greit med en bok med detaljerte forklaringer av framgangsmåter. Så sist jeg var innom biblioteket fant jeg denne hekleboka skrevet av Sophie Britten.


Som dere ser så er forklaringene detaljerte og lette å forstå. Dermed anbefaler jeg denne boka til nye hekleentusiaster!
Jeg synest disse leggvarmerene var skikkelig kule.


Og hva med en liten heklet bikini? Hm.. lurer på om man kan justere oppskriften til en bikini med ekstra hold-up?


Og en side med oppskrift på blomster. Alltid greit med et lite lager av blomster og pynt.

Ellers går det for det meste i heklede sopper under OL tittingen. Kardemomme ga meg en rask innføring i soppehekling i kommentarer under "Syslerier og vinteridyll" innlegget. Tusen takk, Kardemomme!


Mitt neste hekleprosjekt blir nok et setetrekk ala Pillepalle. Søte Pillepalle har laget et innlegg der hun forklarer hvordan man hekler et kjempefint krakketrekk. Du kan se det fine trekket, med forklaring her

Så har jeg fått min aller første award fra Siv med den fantastiske fargerige og inspirerende bloggen Miss-Handy. Tusen tusen millioner takk, Siv!!!! Det er nesten som å vinne OL gull for meg, dette her.Så er det meningen at jeg skal gi awarden videre, og det er jo så utrolig vanskelig å velge, for alle blogger jeg følger og besøker jevnlig, gir meg så utrolig mye.
Jeg gir awarden videre til Skattejeger'n som har en skikkelig 'feel-good' blogg og et hus fullt av skatter, og til Pillepalle som alltid får meg til å smile og som, når jeg leser bloggen hennes,  gir meg et lite 'dytt' når jeg tror jeg ikke får til noe.

Ha en fin dag videre!

Hilsen Sølvi

PS: Fantastisk give-away hos OUR LITTLE LOVE NEST der dere kan vinne bl.a. dette fine bildet!!

11 kommentarer:

Pillepalle sa...

Kjære Sølvi! Tusen takk for koselig award. Der setter jeg stor pris på. Gleder meg så mye over alle hyggelige reaksjoner på bloggen min, vet du. Det varmer og gir litt oppdrift. Det trenger man jo av og til :)
I morgen skal det bli bursdagsfrokost i en av byens rstauranter med min nærmeste vennine. Hun fyller 46 år. I morgen kveld skal vi også feire litt. Gleder meg! Håper du får en fin fredag! Klem fra Pillepalle

our little love nest sa...

Thank you so much for linking up our draw!! What a beautiful blog you have. This is such a nice post that I will enter your name in 4 times. Thank you again! xo

Maria sa...

Hej!
Kul med virkat! Jag tycker att de där svamparna är så fina! Virkad bikini kanske går om man bara ska sola. Badar man kan jag tänka att den aldrig blir torr sedan...
Ha det gott!

Kallemillelente sa...

Denne boken skal jeg se etter på biblioteket. Prøvde med på leggvarmere i høst, men ble egentlig litt deppa over å se hvor store leggene egentlig var, derfor ligger nå den ene ferdig. Og jeg lurer på om den heller skal bli brukt til erme på genser til dattera;)
Bikini er definitivt ikke noe jeg kommer til å prøve meg på sånn umiddelbart - ser for meg at kombinasjonen "nybegynner med litt hull mellom maskene" og strandplagg kan være en litt vel dristig kombinasjon;)
god helg:)

Kaspara sa...

Hei Sølvi
Hekling og Ol-skiløp i kombinasjon kjenner jeg meg igjen i! Akkurat slik foregår det her også.
Tenkte jg skulle prøve på et nett med kobinasjon av bestemorruter og retrostoff og broderier. Det er så gøy å blande mange ulike materieler.
Boka du viser så veldig instruktiv ut og ja, kanskje vi kommer til å sprade rundt i hjemmeheklede bikinier hele blogglandias besetning til sommeren??
Tallerkenhylla du kommenterte på kjøkkenet mitt er ikke innebygd. Det er svigerfar som har snekret den etter tegning fra meg. Han kunne solgt seg rik på slike, men han synes det er kjedelig etter et forsøk, for da vet han jo hvordan den blir. Søsteren min med interiørbutikken fikk "hylt" seg til en slik hylle til som han snekret, og i den har hun alt det gamle porselenet hun sleger i butikken sin.
Ha en flott helg, Sølvi! Siste dager med OL og heklenåla!
Klem Kaspara

salige lavendel sa...

Det var en anbefaling som sikkert passer bra til det nivået jeg er på når det gjelder hekling. Håper de har den boka på biblioteket her også...Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Så fine de soppene ble!! Skulle ønske jeg også var så flink å hekle.. jaja, det kan læres, så jeg får bare ta fatt på helklepinnen;-)

De 2 tapetene betalte jeg 200 kr for, er bare 1 meter av hver(for 100 kroner stykket) så da slapp jeg akkurat toll.. pluss at jeg betalte 70 kroner i porto tror jeg det var..

En rull kostet 500 kroner, hadde jo lyst på en hel rull men da ville det blitt toll og moms og slike ting og det ville fort blitt dyrt ja.

Nå skal jeg snart slenge beina på bordet og slappe av. Dåpen er overstått og det gjenstår bare litt rydding så tar jeg kvelden:-)

Ha en fortsatt fin helg!

till-vidas-ara sa...

Hej goa Sölvi! Det var en fin virkningsbok du funnit! Har ju varit i virkartaagen ett tag, men nu stannade det upp med tapetsering och sådant :) Svamparna var jättefina, men jag undrar om jag skulle tordas använda en virkad bikini :), hihi, men fin var den i allafall!! Oj vad jag nu blev sugen på att virka igen, men det går ju icke...jag ska möblera om istället :)))

Måndagskramar Lycke

Marthe sa...

Hei kjære Sølvi!

God uke til deg! For en floeatt og inspirerende bok. Alltid fint med slike bøker som gir deg lyst til å kreativere litt;)
Synes leggvarmerne var søte jeg!

Tre artikler om Tarjei sier du? De må jeg få lest en gang:) Rasmus kjøpte inn de avisene han fant her på lørdag, og vi ble sittende lenge å lese om gullvinnerne. Stas!

Her i Oslo er sola såvidt fremme, og det betyr ut på tur! Ha en flott uke Sølvi:)

Og du, jeg har forresten forelsket meg fullstendig i et bilde du har vist ganske langt ned o bloggen din her. Fra kjøkkenet ditt, tror jeg. Det var et bilde med hyller og en lysranke. Så fint!! Virkelig godis for øyet.

Gode klemmer fra meg

Kardemomme sa...

Hei Sølvi :))Så utrolig fine soppene dine ble!!
Og så herlig med heklet bikini...tror jeg hihi!
Skulle nok gjerne ha laget en med litt hold i jeg også ;)Men jeg må jo fortelle at jeg og en venninne strikket oss bikinier da vi var helt unge. Vi strikket i brun ull som klødde noe forskrekkelig og da vi skulle finne ringer som holdt det hele sammen brukte vi ringer som var så tunge at alt skled nedover..Hihi!! Man gjør seg sine erfaringer i årenes løp :))Ha en fortsatt fin dag :))

traducteur espagnol sa...

They are really cute - love the flowers you made.

Related Posts with Thumbnails