-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



onsdag 22. desember 2010

Engel fra 70-årene og en koselig historie

Denne engelen ble forventningsfullt pakket ut av små barnehender julen 1976. Engelen fra bestemor og bestefar til ei lita jente, nest yngst i en barnebarnflokk på 20.

Den fineste presangen, engelen som jeg bar med meg overalt, og som fikk fast plass på nattbordet mitt hver eneste jul i mange år etter dette.


Da storesøster (min datter) var 4 år gammel fikk hun også en liten engel til jul. En liten og søt engel i porselen. Det var 'bare' en liten ekstra-gave, i tillegg til dukkehus, lego, og utallige mange leker og klær.

Noen uker etter jul fallt storesøs og fikk et stygt kutt på haken. På sykehuset ble hun lagt på operasjonsbordet, og mens legen holdt på å gjøre klart narkoseapparatet, spurte han henne om hva hun hadde fått til jul. "En liten engel", svarte hun, før hun telte til 10 og sovnet.

Tenk, tross store og dyre presanger var det den lille engelen som gjorde størst inntrykk.


(Men bare sånn for ordens skyld så må jeg fortelle at en liten porselensengel hadde neppe gjort samme nytten i dag. I år står mobiltelefon og iPod på ønskelisten...)

Jeg ønsker alle mine fantastiske lesere en RIKTIG GOD JUL! Nyt dagene, og ta vare på hverandre.

Stor klem fra Sølvi

fredag 17. desember 2010

Gaver av restegarn. Del 3 - julepynt

Jeg kom på noe artig her om dagen. Å hekle kant rundt papirsirkler! Disse er kjemepgøy, og ikke minst enkle, å lage.
Alt du trenger er litt fint papir eller tapet, kartong, lim, en hullmaskin (min er kjøpt på Panduro), heklenål og restegarn så klart.


Jeg klippet ut en sirkel av kartong og deretter to sirkler av fint papir som jeg limte på hver side av kartongesirkelen. Så trykte jeg ut hull langs kanten.


Deretter heklet jeg på fastmasker, og så en omgang til med to fastmasker i hver fastmaske, og evt flere omganger med fastmasker eller buer osv.

Jeg brukte også noen nostalgiske glansbilder.


Ekstra fine med retrotapet. Jeg ble faktisk så fornøyd med disse at jeg begynte å drømme om min egen epla-butikk... Kanskje en dag?


Nå er 'heldigvis' alle juleavslutningene over for vår del. Og vi kom i mål i år også. Nå skal skuldrene senkes, og dagene nytes.

Fin fredag til dere!

Klem fra Sølvi

torsdag 16. desember 2010

Gaver av restegarn. Del 2 - pyntede glasskrukker

Ikke noe revolusjonerende dette her - men av og til er det greit å bli påminnet. Spesielt når julaften nærmer seg med stormskritt, og man husker på noe(n) man hadde glemt, osv.


Prinsippet er det samme som for posen til fargeblyanter, bare at bunnen må lages større.

Oppskrift på heklet stjerne finner du her.


Fin torsdag til dere!

Klem, Sølvi

onsdag 15. desember 2010

Julegave til en liten frøken

I går kveld ble jeg endelig ferdig med settekassen som skal bli julegave til mitt søte fadderbarn. Hun er 3 år gammel og bor i Stavanger. Sist gang jeg så henne var hun litt sjenert og holdt et godt tak rundt pappa'n sin, men vi skal nok bli godt kjent etter hvert.


Jeg har brukt lys lilla maling, og papir fra Rie Elise Larsen samt noen tapetbiter.

I dag har bloggen min fått litt ekstra oppmerksomhet, og det er utrolig kjekt!!!
Tusen takk til Foreldremanualen og til -nille for innlegg om julekalenderen min. Jeg setter stor pris på at dere tok kontakt.

Fin dag til alle som titter innom meg.

Klem, Sølvi

mandag 13. desember 2010

Gaver av restegarn. Del 1 - pose til fargeblyanter

Jeg har en kurv og en gammel koffert full av restegarn.

Her en kveld kom jeg på å hekle en liten pose til fargeblyanter og tenkte å dele ideen med dere. Grunnen til en slik pose er at barna mine ønsker seg fargeblyanter til jul. Men ikke hva som helst slags fargeblyanter. De heter Lyra (Super) Ferby, som også kan kjøpes i 'løs vekt'. Når man kjøper i 'løs vekt' får man velge akkurat de fargene man ønsker, men dessverre ingen eske eller etui, så det var derfor jeg kom på å lage noe selv.


Jeg la opp 5 luftmasker som jeg festet til en ring med en kjedemaske.
Deretter heklet jeg 14 staver i første omgang, og 2 staver i hver stav (=28 staver) i andre omgang. Deretter forsatte jeg med 28 staver rundt og rundt til ønsket lengde. Til pynt heklet jeg en kant av fastmasker øverst og mellom andre og tredje omgang for å fremheve bunnen av posen.  
Så heklet jeg en snor av luftmasker .

Posen kan gjøres litt mer forseggjort med striper, broderier, eller hekles av fastmasker, men denne gangen hadde jeg ikke tid til snirklerier, rett og slett.

Posen på bildet var en bursdagsgave til lillesøsters venninne i forrige uke.


Ønsker alle som stikker innom en fin kveld!

Klem fra Sølvi

PS - Beklager at jeg har vært så dårlig til å besøke dere bloggvennene mine i det siste. Formen er ikke helt på topp. Men jeg har vært på besøk og lest innleggene deres - har bare ikke hatt energi til å tenkte og skrive hilsener...sorry...

søndag 12. desember 2010

Vinnerene av min gi-bort konkurranse

Her hos meg har malekost, symaskin, strikkepinner og heklenål gått for fullt i det siste, ja det vil si innimellom juleavslutninger, bursdagsbesøk, julekonserter og alt det andre som plutselig skal skje når julen nærmer seg.

Grunnen til all denne aktiviteten er at jeg har satt meg som mål å lage minst 50% av gavene mine selv. Det er ikke bare en slags miljøsatsing men rett og slett fordi jeg ikke er så glad i å gå i butikker og kjøpe noe bare fordi det er jul. Men likevel tok mannen min seg fri fra jobb og dro meg med på julehandel på fredag, og det var faktisk veldig koselig. Det var lite folk å se, og vi fikk til og med satt oss ned og spist en nydelig lunch.

En tur innom Fretex resulterte til og med i denne nostalgiske lysestaken.


Og så til min lille 'give-away'. Tusen takk til alle dere som ville være med. Jeg ble kjempeglad for alle de koselige kommentarene deres, og skulle så gjerne ha sendt noe til dere alle.


Håper dere tre som ble plukket ut blir glad for premiene.


Dere er:
micano
almaPalma
Anonym - tutta_ korzen


Dersom dere er innom meg og ser dette, så send meg (solvi.sch@online.no) adressene deres, og en heklet juletregirlander og en juletrepynt er å vei til dere innen få dager :-) 

Ønsker dere alle en fortsatt fin førjulstid.

Klem fra Sølvi

tirsdag 7. desember 2010

Gi-bort hos meg! Tre heklede juletre-girlandere og litt pynt.

Julestemningen er ikke helt på plass her hos oss, og hva er grunnen til det, skal tro?

Da jeg var klar til å hente ned kassene med juleting fra loftet, bestemte mannen seg for at nå var det på tide med etterisolering. Og når man skal islorere på loftet, må kassene som står der til vanlig, omplasseres.  

Så nå har vi 'pyntet' huset med 30 kasser i forskjellige grå og brune nyanser, barnevogn, hamsterbur, sengetøy, emballasje som vi kanskje får bruk for en dag, gamle lamper, en LP samling, bøker, you name it.

Så, ingen kreative innlegg hos meg.


Minner heller om min GI-BORT konkuranse. Dersom du vil vinne en girlander av heklede juletrær pluss en overaskelses-julepynt, legg igjen en kommentar enten under dette inlegget, eller dette innlegget.

Jeg trekker 3 vinnere lørdag 12. desember. Lykke til!

Klem fra Sølvi, som forhåpentligvis blogger fra et VARMT og LUNT hus om noen dagers tid.

onsdag 1. desember 2010

Ny julekalender med stoffrester og restegarn

Vi har både hatt aktivitetskalendere, kalendere med bare bilder, appelsiner med nelliker og sjokoladekalendere i hus, men den kalenderen som slo aller best an hos oss var nok Playmobil.

Siden jeg hadde mange ideer om hvordan selve kalenderen skulle se ut i år (og en stor pappeske med luker var ikke en del av det) måtte jeg til pers og pakke inn 72 små Playmobil leker, som jeg hadde tatt ut av de originale kalenderene (ja, riv dere i håret, jeg vet det har klikka for meg, men når jeg først har fått en ide i hodet...)


Utgangspunktet var en ferdig tøykalender med 24 ringer fra Nille.


Men kalenderen i hodet mitt lignet mer på Kaspara sin flotte hjemmelagde kalender fra kk julen.

Jeg brukte pepperkakeformer kjøpt på Ikea i år som mal for skogsdyrene, pluss en fugl og et tre som jeg tegnet selv. Jeg tegnet av dyrene på et stykke vlisofix, strøk vlisofixet på noen stoffrester, klipte rundt, strøk figurene på kalenderen og sydde rundt med sikksakk søm.


Deretter sydde jeg en kant med overkast sting i heklegarn rundt hele kalenderen slik at jeg hadde noe å stikke heklenålen i når jeg skulle hekle kanten rundt. Dette var litt tidkrevende og litt av en tålmodighetprøve, og de med et godt øye kan sikkert se at stingene ble lengre og lengre på vei rundt...


Hjertet i midten var litt kjedelig som det var, så jeg tok brodernålen fatt og sydde på en liten tekst i midten, pluss noen knapper og så limte jeg på en lilla kroklisse rundt.


Noen heklede rosetter og stjerne i toppen av treet kom også på plass.


(ps - den blomstrete figuren til venstre er ikke en blomst eller en sky, men et pinnsvin. Ikke lett å sy tagger for en amatør som meg...)

Kalender uten pakker (bilde tatt i gangen i går kveld),


og her henger kalenderen nå, i kosehulen, og med 1. desember tom (Det vat stor jubel i heimen!)


Julen nærmer seg, og vi gler oss.

Ønsker alle som titter innom en koselig adventstid.

Klem fra Sølvi
Related Posts with Thumbnails