-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



fredag 29. juni 2012

A girls' day out





Jentene mine og jeg tok oss en liten inspirasjonstur i dag mens lillebror var på fotballskolen. Heldigvis hadde noen husket kamera, så jeg fikk knipset noen amatørbilder (amatør, ha ha -  som om de andre bildene mine er så proffe?!)

Noen som gjetter hvor vi har vært?

Ha en fin fredagskveld! Klem fra meg :-)

tirsdag 26. juni 2012

Sunn indisk curry for barn



En indisk venninne av meg lærte meg å lage denne retten. Hun lager den til sin datter som faktisk ikke er så glad i sterke saker, og mine barn (i alle fall en av dem...) er nå begynt så smått å like denne retten, så tenkte jeg skulle dele den videre. Man kan bruke det man har av kjøtt (vi bruker kyllingfilet eller svinekjøtt) og grønnsaker (her går det for det meste i løk og gulrøtter).


Surr litt spisskummen (hele frø) i litt olje.


Tilsett oppskjærte grønnsaker og deretter kylling/svinekjøtt (i terninger) og stek videre i noen minutter.  Salte og pepre,


 og tilsett deretter krydderet: turmeric/gurkemeie, malte korianderfrø og paprikapulver (ca 3 1/2 ts av hver). Tilsett litt vann, og noen laurbærblad. 


La småkoke i ca 15 minutter tilsammen. Tilsett evt litt melk eller matfløte midt i kokingen. Server med ris og evt naanbrød.


Har prøvd meg på å ta mat-bilder, men dessverre ble ikke maten seendes så veldig delikat ut. Ja ja, håper dere fikk lyst til å prøve curryen likevel. Den er veldig god :-)

Ha en fin uke videre. Klem fra meg :-)

søndag 24. juni 2012

En deilig helg og et kakeserviett-bilde







Vi feiret St Hans med venner på terassen, grilling og deilige desserter i går. Det er så koselig å sitte ute, selv om det regner, så lenge man er under tak. De nydelige peonene fikk vi av gjestene. Våre to peonbusker har kun hver sin knopp i år... Kvelden ble avsluttet med et papirbretting-kurs med ungene - min venninne er så flink med origami.

I dag har vi hatt en skikkelig slappe-av-dag, med mer papirbretting, tegning, lego-bygging, og film. Og så har jeg ryddet på kontoret - og fant et lerret og en kakeserviett som ble til dette Bianca Hall-inspirerte bildet. Jeg elsker produktene hennes, og håper at jeg kommer over en Kiss Her pute eller trykk en dag.

Håper dere har hatt en fin helg også. Klem fra meg :-)

onsdag 20. juni 2012

EM-prosjekt



Når det vises store sportsarrangementer på TV, må jeg ha noe å fikle med mens jeg ser. Sånn er det bare. Nå er ikke vi så veldig opptatt av fotball, men når det spilles viktige kamper i EM og VM og slikt, da er vi med ;-)
Denne gangen blir det et heklet sengeteppe av restegarn. Jeg har så mange halvbrukte garnnøster, og det er greit å ha når man skal lage noe lite noe, men likevel, det ble litt for mange halve garnnøster nå.



Og så har vi feiret bursdag. Det er alltid kjekt! Og magnettavlen fra Ikea som jeg viste dere i dette innlegget har endelig kommet opp på veggen. Tror ikke jeg hadde klart meg uten en tavle til å skrive huskelister på nå i travle juni måned. Og så er det kjekt med koselige beskjeder også.

Ønsker dere fine junidager! Klem fra meg :-)

tirsdag 12. juni 2012

Før og etter: peis og skap


Da er skapet også kommet på plass. Fargen ble en del lysere enn jeg hadde tenkt, men det var veldig enkelt å skru av både hengsler og beslag på nøkkelhullene, så skulle vi ombestemme oss igjen, så er det fort gjort å male om igjen, tror jeg...


Her kommer noen før/etter-bilder:




Peisen er malt med to strøk sperregrunning og to strøk Lady hvit Easy Clean, og skapet har fargekode 3020-B90G (se forrige innlegg).

Ha en fin kveld! Klem fra meg :-)

søndag 10. juni 2012

Nymalt peis og fargevalg

Da er peisen nesten som ny. Gjenstår bare litt 'styling'. Har alltid syns det er så kjempevanskelig med denne peisen - helst vil jeg slå den ned og erstatte den med en koselig peisovn. Den tar så enormt mye plass, som en kolossal kloss i hjørnet av stua. Men den ble i alle fall litt bedre nå i ny hvit drakt.


Da jeg var ferdig med å male peisen, tok jeg å malte skapet som står ved siden av peisen også. Skal vise dere snart. Men det var ikke lett å velge farge! Men så gjorde jeg det ekstra vanskelig for meg selv også, ved å ta med hjem så mange fargeprøver. Ble jo helt forvirra. 


Hadde tenkt meg en slags blågrønn farge, men endte til slutt opp med denne grønnfargen. Da jeg var å kjøpte malingen, stakk jeg innom Fretex for å se om de hadde noe lite jeg kunne male på for å teste ut fargen før jeg begynte å male skapet. Fant denne skålen i tre, og jeg så med en gang at fargen var fin.

Bilder av både peis og skap kommer snart. I mellomtiden ønsker jeg dere en fin søndagskveld og god ny uke. Klem fra meg :-)

onsdag 6. juni 2012

Drømmen om en retro krydderhylle og maling av peis



Jakten på en retro krydderhylle eller melhylle har pågått i noen år nå, så da jeg kom over denne lille røde skuffen måtte den bli min selv om det bare er en liten del av drømmehyllen. Men, den passet jo inn i stålhyllen, så jeg er fornøyd! Sakte men sikker får jeg flere ting opp på veggene også - f.eks. denne bursdagskalenderen som jeg fikk til bursdagen min.


Krydderhyllen på kontoret kjøpte jeg på epla samler, men det er ikke drømmehyllen...


Og så har jeg begynt å male peisen! Den har jeg uffet meg over i noen år nå, og nå har jeg endelig tatt fatt i den. Jeg sprøytet den først med kraftvask, vasket og støvsugde. Så malte jeg et strøk med sperregrunning. Når det er tørt tar jeg et lag til med grunning før jeg setter i gang å male.

Ønsker alle dere fininger en fortsatt fin uke ;-) Klem fra meg :-)

søndag 3. juni 2012

Diamond Jubilee-pute og tur til Voss


Jeg skulle så ønske at jeg var i England i disse dager. Mitt hjemland i nesten 20 år, der jeg møtte min kjære og der mine barn kom til verden. Skulle ha vært med på feiringene i nabolaget og sittet på stampuben med en kald Pimms ;-) Men ferie har jeg ikke råd til å ta meg akkurat nå, pluss at vi må male huset før regnet kommer! 


Men en Union Jack-pute fikk jeg i alle fall sydd meg i går ettermiddag. Det røde og lyseblå stoffet fant jeg i restekurven hos Stoff&Stil for en stund siden, og det blå stoffet er fra en gammel dongeribukse som har krympet på mystisk vis ;-) Sprettet opp og sydde sammen den nederste delen av to bukseben.


Så rev jeg opp strimler med lyseblått og rødt stoff som jeg strøk på med vlisofix og deretter sydde rundt.


Viss det ser vanskelig ut, så kan jeg forsikre dere om at det var veldig lett å få til! Men det er viktig å bruke vlisofix ellers kan remsene lett forskyve seg.


Jeg orket ikke å lappe sammen biter av dongeristoff til å lage baksiden, så derfor tok jeg bare noe stoff jeg hadde liggende. Disse to rutete stoffene sydde jeg gardiner av i huset vårt i England. Jeg var vel litt glad i New England stilen på den tiden, og så hadde vi Victoriansk-røde vegger i stuen. Jepp, vi pusset opp like før jul ;-)

Jeg lengter til England, men det var jammen meg fint på Voss i går også! Mannen syklet Bergen-Voss, og ungene og jeg sto ved målstreken og heiet.



Godt med en pause fra malingsarbeidet, men nå må jeg ut og fortsette!

Ha en fortsatt fin søndag. Klem fra meg :-)
Related Posts with Thumbnails