-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



onsdag 31. oktober 2012

En pute til...


Jeg har egentlig sagt til meg selv at jeg skal prøve å begrense meg med innlegg om 'en pute' eller 'en kopp' osv, det kan jo kjede livet av enhver av oss, men så har jeg heklet en pute og siden jeg ikke har noe annet vettugt å skrive om, så får dere bare bære over med meg...?


Jeg liker så godt de runde putene fra Bloomingville, og siden jeg hadde en rund innleggspute liggende, ble det en slik pute denne gangen. Av mer restegarn, heklenål nr 4, heklet sammen med fastmasker.


Det regner og blåser her i Bergen i dag, og jeg gruer meg til å bli med ungene på 'knask eller knep' som jeg har lovet. Lurer på om det er greit at vi blir inne, og så kjøper jeg heller en pose med godteri som kompensasjon?

Ha en fin kveld! Klem fra meg :-)

Oppdatering: SÅ KLART det ble knasking i nabolaget! En time med litt opplett var alt som skulle til, og alle var strålendes fornøyd. Da vi kom hjem hadde pappaen skrudd av alle lysene i huset og skremte oss da vi kom inn døren. Ha ha!!

fredag 26. oktober 2012

Nytt på kjøkkenet



Hyllen fra Kremmerhuset som jeg likte så godt ble plutselig nedsatt med halv pris. Da likte jeg den enda bedre, vet dere ;-) Den har kommet opp på veggen der 'Tea revives you' bildet hang før.



Jeg har litt dilla på stettskåler for tiden, og da denne fruktskålen i pressglass (med bananer og mango i) dukket opp på Fretex til 9 kr slo jeg til.


Og loppis-lampen har fått ny heklet skjerm. Måtte rekke opp flere ganger før den ble sånn jeg hadde tenkt. Den er heklet med staver rundt og rundt, og festet i spilene på siden mens jeg heklet.


Da er det endelig helg! Kos dere alle som er innom. Klem fra meg :-)

onsdag 24. oktober 2012

meis



På lørdag fikk jeg en søt overraskelse i posten. Godeste meis hadde sett puten som jeg strikket, og at den manglet knapper. Akkurat den dagen hadde hun mottatt en bestilling fra USA, med de søteste fugle-knappene. Og så tenkte hun på meg, at jeg trengte knapper, og puttet tre stk i posten til meg. Herlighet så glad jeg ble!!! Jeg har egentlig ikke ord for sånn omtanke....


TUSEN TAKK, GUNNHILD!! Så snill du er!!


MEN, slike fine knapper fortjener ikke å sitte på baksiden av en pute. De må være på FORSIDEN. De fortjener å bli sett, ikke sant? Derfor håper jeg at du liker det jeg har gjort her, strikket et trekk på en krukke og sydd knappene fast på det. Slik at alle kan se, og jeg blir minnet på at det finnes så mange fine mennesker som deg, meis.

Håper dere alle har en fin dag og uke! Klem fra meg :-)

onsdag 17. oktober 2012

Glidelås-skrekk kurert, tror jeg...


Når jeg har sydd puter før, har jeg alltid laget dem med konvoluttåpning. I andre syprosjekter med behov for lukkesystem, har jeg brukt knapper, borrelås, knytebånd, you name it, men aldri glidelås. Av den enkle grunn at det ser altfor vanskelig ut å sy i glidelås. Jeg tror jeg prøvde det engang, men det endte bare i frustrasjon.

Så kom jeg over en tutorial via Pinterest som ga meg et 'wow-moment'. 


Jeg har foreløpig sydd to store putetrekk til oppbevaring av sommerdyner. Jeg har brukt linstoff fra Stoff&Stil. Som dere ser på bildet så er ikke mitt glidelåsforsøk helt perfekt, men jeg ble fornøyd så langt. 

Fremgangmåten kan du se ved å trykke på denne lenken. Check it out!


Ha en fin onsdag videre! Klem fra meg :-)

mandag 15. oktober 2012

Jeg MÅTTE bare...


prøve å strikke meg en slik pute som jeg har sett på bilder fra Interiørmessen f.eks. hos NIB og Kronprinsessene.


Jeg ble så fornøyd med resultatet, at puten måtte bli med på "photoshoot" rundt om i huset, hi hi!



Puten er strikket med garn fra restekurven, på pinner nr 4. Jeg laget konvoluttåpning bak, og heklet for- og bakstykket sammen med fastmasker. Tenkte jeg skulle bruke tre-knapper, men fant ingen som passet.


Det gikk kjapt å strikke - det er bare riller strikket fram og tilbake.


Ellers jobber jeg (i hodet mitt) med å gjøre stuen lunere. Tenker litt på å skifte ut en vegg med tømmerpanel, ny peisovn, og noen nye lamper. Men blir samtidig så matt av slike tanker... Hva med dere? Har dere noen oppussings/fornyelses-planer?

Klem fra meg :-)

tirsdag 9. oktober 2012

Nytt til jenterommet og Ikea-tips


Eldstejenta i familien er akkurat som jeg var (og fremdeles er) på den alderen - hun liker å stulle og stelle på rommet sitt. Nå i høstferien driver hun og ommøblerer, selv om rommet er så pass lite at det begrenser mulighetene litt. På en liten tur innom Ikea i går fant vi disse gardinene til 29 kr, og sammen med den nye vekkerklokken (også fra Ikea), nymalt settekasse og en pompom fra bursdagskalaset, ble det kjapt litt herlig fornying på rommet.


Den lille symaskinen i settekassen fant vi på marked i Frankrike i sommer - og det er egentlig en blyantspisser!


Jeg fikk snopet litt jeg også, og med halv pris på tekstiler på Ikea denne uken, ble disse to i Annbeth serien med hjem. 

Håper dere har hatt/har en fin høstferie! Her i Bergen fikk vi en liten pustepause fra høstpøsregnet i dag... Klem fra meg :-)

fredag 5. oktober 2012

I vinduskarmen




Blomsterpottene har fått prikk-klistremerker fra Søstrene Grene. Inspirert av denne damen.
Puten er fra Designhund.


I den gamle te-boksen ligger lapper med gode hendelser nedskrevet. Inspirasjon fra Pinterest.

Fin fredagskveld! Klem fra meg :-)

mandag 1. oktober 2012

En litt annerledes loppefangst


Det var mange godsaker på helgens loppemarked. Flotte retro saker som Figgjo serviser, emaljefat, Kold-bokser, Luxo-lamper, men når man har gått på loppemarkeder i så mange år har jeg begrenset med plass til slike skatter. Og når prisene på slike godsaker i tillegg har gått så veldig opp i det siste, må man bare spørre seg selv om det virkelig er nødvendig med flere mugger, fat, lamper osv., (selv om jeg veldig gjerne skulle hatt den Kold-boksen - hi hi!)

Men man kan jo ikke komme tomhendt hjem fra loppis! Og det er jo veldig artig med litt andre ting også. Som for eksempel denne komplette boksen med Mesterkokkens oppskriftskort. Gjett om jeg har kost meg med å sortere disse i helgen?


Jeg var på jakt etter en lampefot i tre, så ble glad da jeg fant denne. Etterpå fant jeg en litt avlang skjerm også. Kanskje trekker jeg den om?


Et lite gult plasteggeglass til den kitsche samlingen min ;-) Og ordentlige og solide kjøkkenredskaper, samt seks små skjærefjøler i teak.


Tre herlige 70-talls tannglass med ekte bestemors-nostalgi. Med Dymo-etiketter blir de ganske artige.
Viking off-road støvler som ser helt ubrukte ut.
 

Og så helt selvmotsigende, jeg vet, men jeg klarte bare ikke å gå fra denne fine koppen, selv om jeg strengt tatt IKKE trenger flere kopper. Men jeg har fått litt dilla på Staffordshire kopper siden jeg fant de to herlige oransje koppene på Fretex tidligere i høst. Sånn er det bare ;-)


Har dere vært på loppis i helgen? Fant dere noe spennende?

Ha en fin mandagskveld! Klem fra meg :-)
Related Posts with Thumbnails