-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



lørdag 23. april 2011

Bygging og hygge

Mens pappa'n i huset bygger nytt kjøkken... 


...koser resten av gjengen seg i hagen,


planter blomster...


...og spiser masse påskegodt.


En litt annerledes påske i år, men alle er fornøyd :-)
Ønsker dere alle en fortsatt god påske!

søndag 17. april 2011

Heklet påskepynt av tyll

Da storesøs i familien gikk på skolen i England måtte alle ungene kle seg ut som en matrett på skolens årlige sommerfestival ett år. Så jeg satte i gang å sy en drakt til henne som skulle forestille en 'trifle'. Trifle er en dessert laget med sukkerbrød i bunnen, så gele, deretter vaniljekrem og pisket krem på toppen. Skjørtet skulle være vaniljekremen, og jeg skulle bruke gul tyll i mange lag. Men dessverre hadde min lokale stoffbutikk nettopp flyttet og jeg fikk ikke tak i det gule tyllet noen steder. Dette resulterte i at mange av mine venninner begynte å jakte på gult tyll og til slutt endte jeg opp med altfor mange meter tyll i forskjellige gulnyanser.



Men heklenerd som jeg er har jeg nå funnet et nytt bruksområde for alt tyllet som jeg er i besittelse av.


Jeg klipper det opp i lange remser. Remsene må være ganske tynne, ca en halv cm, ellers kan pynten lett bli seende ut som en gryteskrubb ;-) (Jeg har prøvd).


Deretter hekler jeg fastmasker rundt en armring.
Før brukte jeg å vri til en streng, men i det siste har jeg funnet billige armringer på Fretex. Det bruker som regel å henge noen i smykkestativet på disken til en billig penge.


Det går fint an å kombinere tyllet med vanlig bomullsgarn også.


Jeg hadde litt rosa tyll liggende også. I 3-4 års alderen levde storesøs i tyllskjørt, så det ble sydd en del sånne. Veldig fint med slagstøvler og Mariusgenser til ;-)


Da ønsker jeg alle som stikker innom en riktig fin påske!


torsdag 14. april 2011

Bestemor-swap

Via Fragmenter fant jeg frem til Olavas Verden som har en bestemor-swap på gang. Her er tanken at vi alle hekler 15 bestemorsruter i glade farger som vi sender til Olava innen 15. juni, og så sender hun oss tilbake 15 forskjellige ruter som de andre i swap'en har heklet. Artig!


Koselig påskepusleri? Veldig kjekt om flere blir med! Mer informasjon og påmelding finner du her.

Ha en fin dag videre!

onsdag 13. april 2011

Oppbevaring av oppbevaring

Når det er KAOS på kjøkkenet, er det viktig å fokusere på det lille som er ryddig.


Kjøpte denne trådkurven på Åhlens fordi jeg trengte noe praktisk oppbevaring av alle de små matboksene vi bruker til ungenes lunch. Slike ting er jo umulig å stable i et skap, så dette ble løsningen.


Eyecandy i kaoset ;-)


Litt påskepynt har blitt hengt opp blant alt rotet også.


Men bildet blir nok finere sånn, sant?


Ønsker alle som stikker innom meg en riktig fin onsdagskveld!

mandag 11. april 2011

Boktips og annet tips

Jeg fallt for fristelsen og bestillte meg en ny interiørbok. Jeg har fulgt spent med på nyhetsinnslag om denne boken, og i forrige uke så jeg at den endelig var tilgjengelig hos Capris.

Decorate, skrevet av Holly Becker (grunnlegger av bloggen Decor8) og Joanna Copestick, med bilder av Debi Treloar, er full av praktiske tips og flotte og inspirerende bilder av virkelige hjem, deriblant hjemmet til Charlotte Gueniau, innehaveren til Rice. 


Boken er delt opp i fire deler og her får du tips om layout, innredningsstiler, detaljer og en rom-for-rom guide. Praktiske sitater fra kjente designere gir boken, etter min mening, det 'lille ekstra'. Dette er den beste interiørboken jeg har sett noensinne, jeg er helt betatt!

Og så et lite tips til: På Amazon.co.uk kan du titte inni boken du evt skal kjøpe. (Det er ikke alle bøker som har denne funksjonen, men flere og flere forlag tillater denne 'servicen' nå). Jeg bruker å gå inn på Amazon og titte i bøkene før jeg bestemmer meg, og så bestiller jeg på Capris. Og nå er det jo gratis frakt hos Capris og allting ;-)

Du kan for eksempel ta en titt i Decorate ved å følge denne lenken. Enjoy!

Ha en fin mandagskveld!

onsdag 6. april 2011

Nytt trekk til krakken, og inspirasjon til ny header

Jeg har latt meg inspirere av skjønneste PillePalle sine heklede trekk, og disse flotte krakkene fra Rice.


Utgangspunktet var en krakk kjøpt på loppis en gang som jeg allerede hadde trekt om, men som dere ser så hadde dette fuskepels-trekket allerede blitt ganske stygt.


Sånne krakker er veldig lette å trekke om.


Det er kun snakk om fire store skruer, og trekket festes enkelt med en stiftemaskin.


På loppemarked i høst fant jeg denne gamle utgaven av "Alle kvinner". På forsiden pryder Ingerid Vardund og hennes mann, skuespilleren Carsten Byhring.



Bladet er trolig en spesialutgave, og dessverre står det ikke noe om utgiverår. Her bugner det av nyttige tips som lapping av sokker, pussing av dørhåndtak med rå poteter (!), stiving av tøy, oppskrift på strikket badedrakt, og se her: lapping av sko!


Det var inspirasjonen jeg trengte til ny header. Det var jammen på tide. Tusen takk for alle hyggelige kommentar ang headeren, den er nok fortsatt litt uproff, men det kommer seg sikkert når jeg får lært meg litt mer.


Ha en fortsatt fin uke!

mandag 4. april 2011

Smykkevegg

Jeg melder meg på NIBs april-utfordring 'Gjør det selv' med denne hjemmelagde smykkeveggen.

Jeg fikk en tykk treplate som likevel skulle kastes på Coop Bygg, og sagde den deretter til hjemme. Jeg brukte breddemålet til tapeten slik at jeg skulle slippe å skjære i tapeten på langs. Platen ble deretter grunnet slik at tapetlimet ikke skulle trekke inn i platen. Så var det på med tapeten (en rest fra tapet kjøpt på Interiør1900) og vinkelkroker fra Jernia.


Smykkeveggen ble laget i høst da jeg hadde noen fridager til å drive med noen etterlengtede prosjekter hjemme. Det var balsam for sjelen, det :-)


Jeg ønsker alle lykke til med utfordringen, og en fin uke videre.

søndag 3. april 2011

Da var det på'n igjen...

I helgen har vi revet ned veggen mellom kjøkkenet og kontoret. Veggen skal bygges opp igjen, men med en skyvedør i. Litt flere vegger skal flyttes eller fjernes, og så skal det nye kjøkkenet inn.
Spennende!

Det er vel dette som kalles 'realitetsblogging'.


Og slik så det ut før. Veggen med bildene er borte.


I dag var jeg en kjapp tur innom et loppemarked like før stengetid. Resultatet ble noe gammelt julepynt og et nostalgisk sybord med en liten skuffe til trådsneller og slikt, og en kurv som kan dras ut under. Det skal selvfølgelig males og kurven skal trekkes om i et fargeglad stoff. Bilder kommer!

Ha en fin søndagskveld alle sammen!
Related Posts with Thumbnails