-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!onsdag 16. mai 2012

17. mai forberedelser
Fikk pakket ut 17. mai-stasen i går kveld. I dag blir det panisk stryking av bunadsskjorter, flagg og sløyfer.

Jeg har en boks fra Ikea som vi bruker til oppbevaring av bunadssøljer og 17. mai-sløyfer. Så vet vi i alle fall hvor de befinner seg når dagen kommer.

Den strikkede festdrakten lagde jeg til lillesøster for noen år siden. Mamma fant mønster i Hjemmet som hun sendte til England sammen med garn noen uker før 17. mai. Jeg fikk den ferdig og festet de siste trådene om morgenen den 17. Vi feiret 17. mai i Sjømannskirken i London da vi bodde der. Den var så enkel å strikke, og jeg har i etterkant strikket på lengden ettersom hun har vokst. Har du lyst å låne mønsteret, forresten, så sender jeg deg gjerne en kopi.

En vimpelrekke av bestemorruter fant jeg i boden. Den heklet jeg for to år siden, men den kom aldri opp i fjor. Det er liksom ikke så mye vits i pynte til 17. mai synest jeg, når vi ikke skal være hjemme likevel. Hele dagen tilbringes på skolen, med en liten pause midt på dagen da vi rusler hjem for å spise middag.

 Men vi skal i alle fall prøve å stå litt tidligere opp i morgen, slik at vi kan ha en rolig frokost før det braker løst i 10-tiden.

Ønsker dere alle en fin nasjonaldag. Her hos oss blir den feiret iført regnjakker og paraply, dersom værgudene har spådd riktig.
Klem fra meg :-)

9 kommentarer:

Hennes sa...

Så flink du er, tenk å ha en boks til 17 mai ting. Sukk, jeg har litt å lære når det kommer til orden, helt på tryne jeg.
Men satser på stryking i kveld, 4 skjorter og 3 forklær. Så får han som ikke skal ha bunad leite etter 17mai sløyfene og finne frem flagget utpå morgenkvisten i morgen.
Er ikke mulig å jobbe under annet en sterkt tidsnød her i huset.

Flott at du har plass i galleriet med bidraget ditt, grønt og skjønt, så det skulle bare mangle :O)
Ha en fin 17 med litt regn i luften og gass i ballongene :O)

Klem Linda

Marianne sa...

kjempe fin bestemorrutevimpel!
ha en riktig god 17 mai!
klem m

Mette sa...

Veldig kjekt a ha en slik egen boks til de ulike hoytidene sa har man orden pa alt! Vimplene var jo kjempefine!! En god ide for neste ar!

Sonja frå Sunnfjord sa...

Fine bunadar! Likte pynten og veskene du har hekla:)
Ha ein flott dag i morgon!

Bente sa...

Hei - så fine 17. maiforberedelsesbilder - stilig med heklevimpel i flaggfarger:) Her forberedes det også - mat, kakebaking og stryking - vi skal heldigvis bort til venner i morgen, så huset vårt kan godt flyte litt;)

Fin morgendag og feiring til deg og dine - klem fra Bente.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Med så godt system og alt på stelle regner jeg med at 17. mai gikk som en drøm. :-)

Lidyll sa...

Hei på deg, søte du:)
Håper dere hadde en flott 17mai! Ut av bildene og dømme ser det ånn ut*smile*

...måtte le da jeg leste kommentaren din...!*smile* Klart det er ulike syn på løvetann litt derfor jeg synes det er morsomt å plukke nettopp den..tenker på det som at jeg gjør vaktmestere en liten tjeneste..*ler*

...hvem vet? Den dagen vi endelig får det huset med hage jeg ønsker meg, er det vel kanskje stor sannsynlighet for at jeg ikke er like vildt beigeistret for dem lenger...dersom de tar over hele plenen ihvertfall!

Ønsker deg en flott helg!
Klemmer

Engel sa...

ååå kjære du! Kan du ikke ta nærbilde av de 17 mai veskene??? De var så søte og jeg fikk lyst å lage en til frøkenen! Kan du??

En støvel og en sko sa...

Engel, klart jeg kan :-)Men bare spør om noe er uklart.
Klem :-)

Related Posts with Thumbnails