-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!mandag 4. februar 2013

Allergisk mot brune møbler?


Det føles ikke så lenge siden jeg tok brune møbler i mot med blandede følelser. De få brune møblene som flyttet inn hos oss ble som regel raskt malt om i andre farger. Men i de senere år har flere og flere brune saker fått audiens hos oss, og jeg merker at jeg liker det. Loppefunn og bruktskatter har blitt stående i deres originale pakt, i påvente av et malingsstrøk eller to, og plutselig syns jeg at de ikke er så værst likevel. 


Og så er det møblene jeg har arvet, da. Det kommer ikke på tale å male det gamle skapet jeg arvet etter min mormor. 


Og heller ikke den gamle bokhyllen som nå står i den smale innergangen vår. 


Kjøkkenstolene som jeg fant på Fretex hadde jeg helt konkrete planer om å male, men så fikk de bare noen nye trekk i stedet for.


Dette gamle sybordet fant jeg på loppis for en femtilapp, og her har jeg gått gjennom hele fargekartet for å finne en passende farge, men det spørs om det blir malt. Hva syns du?


Til og med den nye kjøkkeninnredningen ble brun! Jeg var helt sikker på at når vi skulle bytte ut kjøkkenet, kom det til å bli hvitt. Men sånn ble det ikke...


Og her er det siste tilskuddet i familien brun - et skrivebord fra vårt forrige hus som har stått i boden. Det kom opp i dagslyset i går og det føles så mye mer solid og ordentlig enn den hvite laminatplaten vi hadde her i forgårs.

Hvordan er det med dere? Liker dere brunt? Med hvite vegger, tak og gjerne gulv syns jeg det kan bli fint, men jeg ser ikke bort fra at både skrivebordet og sybordet får en ny fargedrakt i løpet av året ;-)

Ønsker alle som titter innom en riktig fin uke. Klem fra Sølvi :-)

13 kommentarer:

Lene sa...

Trodde jeg var allergisk mot brune møbler selv, helt til teak bordet kom inn i stua. Var bombe sikker på at jeg skulle male det. Men etter å ha tenkt litt, så er det ganske fint sånn som det er. Vi er rare, vi mennesker. Hehe. Stilen og smaken endres hele tida. :-)

Ha en fin dag!

Klem Lene

Hild Frøya sa...

Jeg er den hvite typen. Brunt tar så mye lys. Skulle gjerne ha hatt alle møblene hvite. Men da satte gubben ned foten gitt :-)

marian sa...

Eg er nok enig med deg. Opprinneleg farge er finnast i det lengste. Klart at kvitt gjev meir lys, men eg er glad for at vi no er inni i ein periode der vi ikkje treng å gjera så mykje med tinga for at dei skal passa inn. Ein god miks med personlege ting som har historie likar eg!

Marian

Anonym sa...

Eg syns brunt er fint så lenge det ikkje blir for mykje av det, og det passar fint ilag med andre fargar. Eg likar ofte å ha møblar i sin orginale farge, og heller ta eit målingsstrøk om dei er for slitt. Men slitasje kan verkeleg ha sin sjarm òg:-)

till-vidas-ara sa...

käre du! jag har kommit fram till samma slutpunkt! jag vill ha det mörkbrunt helst när jag så mycket tycker om 20-30-talets möbler ...
så nu när vi renoverar rummen så blir det mörka möbler tillde nåfot ljusare tapeterna. och så får det förbli för en avsevärd tid framåt :)

kramar Lycke

PillePalle sa...

Kjære Sølvi!
Selv om jeg pleier å brune møbler av og til er jeg ikke allergisk mot disse. Må innrømme, at jeg har akkurat nå malet mitt gammel kleskap. Men jeg digger f.e. teakmøbler fra 60tallene. Brune møbler er fine da de matcher hvite vegger. Denne blandingen hos deg er utrolig flott. Go on!
Klemmer fra PillePalle

Drude Nygaard sa...

Det er ikke alt som skal males. Jeg synes det er fint å ha noe som er opprinnelig. D

Heidi sa...

Jeg liker brunt :) Jeg har vel vært inne på at et og annet møbel skal males, men så har det seg sånn at jeg er nokså lat og synes denne malingen er styrete... Men det røde kjøkkenbordet og stolene SKAL males! En gang...

Synøve sa...

Nydelige brune møbler:) Her i huset er det litt av hvert, men har litt sperre på å male store flotte møbler med merker etter et langt liv....Vet jo av erfaring og som flere over her er inne på; om noen år tenker vi ikke som i dag, og før vi vet ordet av så er vi glade for at vi ikke malte det flotte skapet eller teak-kommoden.... Akk ja - sånn går no dagan...:)

Randi sa...

Flotte møbler du har!! Det er absolutt ikke alt som skal males!!
Håper dere har det bra der i den fine byen :) KLEM.

Kaspara sa...

Heisan Sølvi
JA, du må gjerne se Idol hos oss! Ta første fly, hi,hi!
Noen møbler er finest slik de opprinnelig har vært synes jeg. Skapet ditt var flott brunt. Litt brunt eller sort er liksom med på å "jorde" et rom. Noen ganger synes jeg det er godt med et eller et par mørkere møbler i et rom, ellers skal det innrømmes at jeg er raskt framme med malingsspannet.
Finfin dag til deg, Sølvi!
Klem fra Kaspara

Turid sa...

Fine ting du har, Sølvi ;) Jeg har også en del brune møbler. Endel ting i teak fra gjenbruksstasjonen. Når det gjelder små møbler, synes jeg det er spennende å gi dem et malingsstrøk i en oppsiktsvekkende farge. Som en fin kontrast. Sybordet ditt er jo kjempefint som det er, men kunne også blitt spennende i en annen farge ;)

Anonym sa...

Frοm the glaѕs blоωіng manufactuгіng facility that iѕ
nonetheless in pгoсеduгe, to a гesidе baκeгy in ωhich уou
cаn baκe your own goоdieѕ, οperatіng farmѕ that уou can
go to sеe anԁ feеd the animals, and workіng potteгy millѕ.

Thеn there are resеarсheгѕ and othеr anxious familiеѕ who
arе seeminglу battling a drοpping fіght tо ѕtem the tide top towaгds enviгonmental Armageddon оr аs the title
of this pagе сallѕ it "Warmageddon. * Chinese pizza: Best rated unbaked pizza dough with hoisin sauce, sliced inexperienced peppers and onions, and sauteed shitake mushrooms.
Here is my web site citeulike.org

Related Posts with Thumbnails