-en blogg om interiør, hobbyprosjekter og litt annet. Velkommen inn!



torsdag 22. desember 2011

Gaver til mor, og julen er her

Siste skoledag før jul, og ungene kommer forventningsfulle hjem med håndlagde gaver fra skolen.

Denne nydelige kransen har storesøs laget,


Og de to yngste har laget vakre lykter.
Fineste gavene...


Og ennå ligger der flere små pakker under treet...


Vi har pyntet pepperkakehus (har brukt CutterKIT i år, lånt av en venninne (TAKK, Kanutten, du redda meg!) - anbefales!)

Lysene på juletreet skinner så fint, og så langt står det stødig om enn full av hjemmelaget pynt i alle farger og varianter :-)


Da gjenstår det bare å ønske dere ALLE en koselig og fin julefeiring :-)

tirsdag 20. desember 2011

Stavangerflint

En liten tur innom Fretex her en dag resulterte i de fineste skåler fra Stavangerflint. Mannen og jeg har ventet tålmodig på at det rette serviset skulle dukke opp, og nå gjorde det det, like før jul.


Ikke mindre enn 13 stk fant jeg!


Jeg liker dette mønsteret så godt - men er usikker på hva det heter. Vet dere?


Jakten på flere deler fortsetter...

Ønsker alle som titter innom en fin førjulsdag :-)

søndag 18. desember 2011

Julekort på veggen

Jeg har en kortholder og en snor som jeg bruker å henge julekortene i, men nå er det jo 'lov' å bruke tape rett på veggen, så da henger jeg opp julekortene med washi-tape i år. Nå sender jo ikke folk så mange julekort lengre, det går vel mye i e-post og sms, men jammen er det kjekt å få et ordentlig julekort i posten.


I England er folk så flinke til å sende julekort til hverandre, og butikker som WHSmith, Marks&Spencers, Boots osv bugner over med julekort pakker, ofte til '3 for the price og 2' tilbud.
Jeg bruker å bestille mine kort fra en venninne som selger kort via Phoenix Trading som gir overskuddet av salget til forskjellige veldedighetsorganisasjoner. Men i år måtte jeg bare supplere litt med de flotte kortene som IJ/Vestablikk har designet og malt. Jeg har sendt alle mine over dammen, men måtte ha ett igjen selv, som har fått 'hedersplass' ved spisebordet på kjøkkenet. Er det ikke fint vel?


Julekopper og julete er også kommet på plass på kjøkkenet.


I dag har vi gått tur i det fine førjulsværet, mens snøfnuggene danset nedover oss. Ungene fant noen klipper i skogen, så der stoppet vi en stund mens de lekte 'Jul i Blåfjell'. Vi så filmen på kino i går, og jeg som stillte opp med en xl kaffe (jeg var sikker på at jeg kom til å sovne under filmen), syntes at den var kjempefin!! Toralv Maurstad altså, han er helt fantastisk!!

Vi har også endelig fått laget pepperkaker og pyntet juletre, med stemningsfull julemusikk i bakgrunnen. Sukk, for en dag... (vil gjerne ha flere sånne!)

Ønsker dere fortsatt fine førjulsdager :-)

fredag 16. desember 2011

Overproduksjon av julepynt

Vi har hatt permanent juleverksted på spisestuebordet de siste to ukene, og har du plass er det absolutt å anbefale. Synest at ungene ble mye mer kreative av å kunne stikke innom 'krea-stasjonen' i ny og ne. Vi har produsert så mye i år at juletreet kan komme til å deise i bakken dersom vi henger opp alt! Lillebror har for det meste perlet, mens jentene fikk skikkelig dreisen på rosetter.
Silkepapiret er fra Accessorize. (Jeg fikk en gang en hel bunke med meg hjem fordi de ikke hadde tid til å pakke inn presangene jeg hadde kjøpt).


Jeg har laget stjerner av den strengen som er inni sånne plastkabler som man trekker gjennom veggene. Vi hadde jammen nok sånne i år! Jeg brukte pepperkakeformer som jeg formet strengen rundt. Litt vanskelig å tvinne strengen til slutt, men med en god tang så gikk det greit.


Nytt av året er pynt av Fimo-leire, men bildene av disse ble så dunkle at det var bare å slette.


Ellers har vi hentet ned kasser med julepynt fra loftet, så får vi se om vi rekker å pynte treet før den store Idol-finalen ;-)

Kos dere denne fredagskvelden :-)

tirsdag 13. desember 2011

Oppskrift på nisselue i en fei!

Et 100 g nøste med rødt garn funnet på Fretex har blitt til en ny nisselue til lillesøster.

Kanskje 'i en fei' var å ta litt hardt i, men jeg brukte en ettermiddag og en kveld på å strikke denne luen, på pinner nr 6.


Trenger du en nisselue i en fei du også, så gjorde jeg det sånn:

Legg opp 60 masker på strømpepinner nr 6, og strikk en kant med 1 rett og en vrang til kanten blir så bred som du vil ha den (ca 1,5 cm). Fortsett deretter å strikke rundt i rettstrikk ca 12 omganger. Deretter begynner du å felle, 1 maske på hver pinne (= 4 masker) hver 6. omgang helt til det ikke er flere masker igjen. Så klipper du tråden og drar den gjennom de siste maskene. Lag en dusk som du fester i enden.

Luen kan selvfølgelig lages mye lengre ved å strikke flere omganger mellom fellingenene, men det må være like mange omganger mellom hver felling. Luen kan også strikkes i større eller mindre str ved å legge opp mindre eller flere masker, så lenge tallet går opp i fire.

Lykke til, og ha en fin tirsdag!

fredag 9. desember 2011

Kremmerhus i fleng

Jeg kan ikke skrive om kremmerhus uten å først vise dere de fine kremmerhusene jeg har kjøpt hos Borghild og Kaspara. Jeg fallt sånn for de nydelige stoffene de har brukt, og på nettbutikkene deres var det stor kamp om denne fin-fine julepynten.



Forrige fredag hadde vi som nevnt juleverksted og bursdagsfeiring for lillesøster her, og hun synest at det hadde vært fint om jeg kunne sy noen sånne kremmerhus til gjestene som de kunne ta med hjem, fyllt med godsaker selvfølgelig. Ideen synest jeg var god, selv om tiden var litt knapp, så fikk jeg i alle fall prøvd meg på å sy kremmerhus.


Jeg brukte en mal fra et gammelt Allers juleblad som mønster, men synest likevel de ble litt skjeve. Hm, ikke lett dette her. Så litt stoff fra samlingen. Jeg sydde foret fast fra vrangen med vliselin imellom. Jeg fant ut at en spisepinne funker helt greit når man skal snu kremmerhusene og få spissen ut.

Ikke så forseggjort som de fine kremmerhusene fra Borghild og Kaspara, med fine bånd og hanker, men helt greie som 'going-home-gifts'


Det ble 13 kremmerhus tilsammen som hang oppe til pynt til slutten av besøket. Innholdet var en liten Mars, en pakke Magic Stars, en kjærlighet på pinne, og en perlet snøkrystall som lillesøster hadde laget.


Bildene ble veldig uklare, men nå er kremmerhusene borte så ingen sjans til å ta bilder på nytt ;-)

Ønsker alle som stikker innom en fin fredag :-)

PS - TUSEN takk for all hjelp i forrige innlegg!! Jeg har prøvt litt forskjellig av det dere foreslo, deriblant å legge inn de nye bloggene manuelt, men fortsatt uten heldig resultat. I går, da jeg logget meg på, fikk jeg plutselig noen oppdateringer fra blogger jeg hadde glemt jeg hadde lagt meg til som følger hos (veldig kjekt) men da jeg trykket på refresh knappen, forsvant de igjen. Så da konkluderer jeg med at det er hos blogger.com problemet ligger, og at det (forhåpentligvis) kommer til å rette på seg etterhvert. Takk for at dere tok dere tid til å kommentere :-)

onsdag 7. desember 2011

Blogger jeg følger - hjelp søkes!

Jeg har funnet mange fine blogger i det siste, og lagt meg til som følger hos disse, men de kommer ikke med på blogglisten min i oversikten, dvs. under kategorien 'Blogger jeg følger'. Er det noen som har erfart det samme som meg? Hva er galt? Noe hos meg eller hos blogger.com? Når jeg følger en blogg, vil jeg gjerne motta oppdateringene, men det skjer ikke nå...


Setter stor pris på hjelp fra dere :-)

mandag 5. desember 2011

Juleverksted

På fredag hadde vi invitert alle jentene i lillesøster sin klasse på juleverksted og forsinket bursdagsfeiring (yepp, enda en med bursdag i sommerferien som måtte feires) her hos oss. Det var 12 jenter samlet rundt bordet, og hyggefaktoren var høy.

Jeg sydde noen poser av gråpapir som de skulle frakte det de hadde laget i hjem. De plasserte jeg på bordet før de kom slik at de så hvor de skulle sitte (i tilfelle krangling om hvem som skulle sitte med hvem osv.) Brukte Dymo og litt av den flotte rosa washi-tapen som jeg vant i Sonja sin gi-bort.


Jeg klippet opp og laget til det de trengte av materialer til å lage de forskjellige tingene på forhånd, slik at de slapp å strekke seg så mye over bordet og sende ting hele tiden.


Alle ble bedt om å ta med et lite syltetøyglass, som de skulle lage lyslykter av. Her stjal jeg noen ideer fra LidenSkapelse-bloggen og Randi.

Alle var kjempeflinke til å perle hanker, og det ble mange forskjellige flotte varianter. Vi brukte galvanisert ståltråd fra hobbybutikken til å lage hanken, og sånn streng som er inne i plastkabler (har masse av dette etter renoveringsarbeidet her) til å vikle rundt perlene.


Noen hjerter og rosetter ble det også tid til for de ekstra flittige.


Veggen var pyntet med juletegninger og Kasparas hjemmesydde juletre.


Pappa'n i huset hadde ansvaret for pizza- og brownies-baking på kjøkkenet, og etter juleverkstedet og spisingen, lekte vi danseleken i alle tenkelige varianter før alle fikk velge seg en 'going-home-gift', som jeg skal prøve å få vist dere i morgen.

Ha en fin mandag videre :-)

fredag 2. desember 2011

Jul i vårt hus

Neida, ta det med ro, vi har ikke pyntet juletreet ennå...Dette er mitt bidrag til NIBs desemberutfordring: juletreet vårt slik det så ut i fjor.

Når eskene med pynt kommer ned fra mørkeloftet, og hjemmelaget pynt fra skole/barnehage/hjemme legges frem, er ungene helt elleville - nå skal det PYNTES! Barna er i fokus, og de pynter juletreet, som forøvrig er et plasttre (arvet etter gammel leieboer da han flyttet ut, da det var litt for stort å ta med på flyet til Tyskland), med den pynten de liker best. Det er vel ingen overaskelse at det meste av pynten blir hengende på 'fremsiden' og i barnehøyde, så noen små justeringer må til. Men ellers er det de som bestemmer.


Her kan du se de andre flotte bidragene i utfordringen.

Ha en riktig god helg :-)

torsdag 1. desember 2011

Den fineste adventskalenderen

jeg vet om henger på klasserommet til lillebror. Der har alle andreklassingene i år, som i fjor, tegnet en fin juletegning til en venn i klassen. Hver morgen trekkes et navn fra en kurv, og den eleven som trekkes får dagens tegning pluss et rødt julehjerte. På hjertet skriver læreren ned fine ting som de andre elevene (rekker opp hånden og) sier om ham/henne.

Fjorårets hjerte har hedersplass på veggen ved utgangen fra kjøkkenet.


Lillesøster hadde også denne læreren for noen år siden, så hennes hjerte henger også på veggen her.
De har blitt tatt ned for å vise, og hengt opp igjen så mange ganger at jeg fant ut at skulle de få vare var det best å laminere dem.

Det som er litt artig, er at i fjor kunne ikke lillebror lese. Han visste jo godt hva som stod på hjertet, og vi leste det ofte til ham, men nå kan han lese det helt selv. Ofte stopper han opp på vei ut av kjøkkenet for å lese (og minne seg selv på hvor flink han er) og så rusler han fornøyd videre med et smil om munnen.


Ellers kom hjemmekalenderen vår opp på veggen i stua i går. Siden ungene hadde så veldig lyst på Lego- og Littlest Pet Shop-kalendere i år, henger denne her mest til pynt,  


og for skams skyld hengte jeg opp noen små poser sydd av gamle Ikea-poser med gardinklyper og så får vi se om vi legger noe sjokolade i posene etter hvert ;-)


Hvordan jeg sydde denne kalenderen (eller dvs. pimpet en Nille-kalender) kan dere lese om her.

Ønsker dere alle en kjempekoselig adventstid :-)

Related Posts with Thumbnails